Jade Koop ‘boost’ haar agroforestry onderneming

Jade Koop, startende onderneemster uit Schijndel, is bezig met de ontwikkeling van haar eigen agroforestry onderneming. Onlangs nam ze deel aan de Start-up Booster van OndernemersLift+.

01 november 2022

Agroforestry is een landbouwsysteem waarbij op één perceel bomen of houtige gewassen worden gecombineerd met akkerbouw of veeteelt. In de volksmond ook wel ‘voedselbossen’ genoemd. Door het multifunctionele landgebruik draagt agroforestry onder andere bij aan een grotere biodiversiteit en een betere kwaliteit van de gewassen. Kijk hier voor de voordelen van agroforestry. 
 

Kringlopen sluiten

“Bomen vormen vaak de missende schakel om landbouw en natuur te koppelen. Zij zijn goed voor de bodem, de lucht, het water en de natuur. Om een kringloop te kunnen sluiten heb je bomen nodig”, legt Jade Koop uit. “Het mooie van bomen is dat ze alleen maar meer waard worden. En er is steeds meer vraag naar bomen. Stap één is het planten van de juiste boom op de juiste plek, en daar is veel kennis bij nodig.”
 

Verdienmodel

Voor Jade kent het ondernemerschap vele hobbels. In het Booster programma van OndernemersLift+ legde zij haar verdienmodel onder de loep. “Het werkte enorm verhelderend om met een business developer te kunnen sparren over mijn bedrijf. Ik kreeg van een aantal vragen waar ik nog niet eerder over had nagedacht. Dat heeft zeker geholpen om mijn bedrijfsplannen aan te passen en mijn verdienmodel te versterken.” 

Lees het hele verhaal van Jade Koop op de website van OndernemersLift+.
 

Ook deelnemen aan de Start-up Booster?

Ben je startende ondernemer en wil jij samen met een business developer je bedrijfsideeën uitwerken tot bouwstenen voor een succesvolle onderneming? Ga naar de website van OndernemersLift+ voor meer informatie over de Start-up Booster. 


Start-up Booster is een initiatief van Ondernemerslift+, het regionale startup- en scaleup programma van Noordoost-Brabant. AgriFood Capital is partner van Ondernemerslift+.