JUMPers naar Food Inspiration Days

De tweede editie van het talentontwikkelingsprogramma JUMP Dream Accelerator draait op volle toeren. Zeven jonge voedselveranderaars zijn samen 
met experts aan de slag om hun dromen voor het voedselsysteem van de toekomst concreet te maken en versneld te realiseren. 

11 november 2022

JUMP geeft de deelnemers daarbij volop ruimte om veel inspiratie op te doen en flink te netwerken. En dat is precies wat JUMPers Wendy Luong, Nele Vandeneede en Silke van Boxtel vorige maand tijdens de Food Inspiration Days 2022 deden.  
 

Verschilmakers Atelier

Twee dagen lang stond Wendy op dit toonaangevende event samen met acht andere ondernemers in het Verschilmakers Atelier van AgriFood Capital. Als startende ondernemer heeft ze een aantal waardevolle gesprekken gevoerd die haar verder helpen bij de ontwikkeling van haar bedrijf. “Food Inspiration Days was een mooie kans om andere ondernemers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Door de setting kwam ik makkelijk met mensen in contact.”  
 


Lunch met onderwijsveranderaars

Nele Vandeneede en Silke van Boxtel schoven samen met onder andere bestuurders van groene mbo en hbo scholen aan bij een lunch met de Amerikaanse Stephen Ritz, keynote spreker van de Food Inspiration Days. Stephen Ritz is de oprichter van Green Bronx Machine. Deze leraar geeft kansarme kinderen in The South Bronx toekomstperspectief door samen met hen groenten te verbouwen. 
 


In gesprek met Stephen Ritz

Na afloop van de lunch konden Nele en Silke een aantal vragen aan Stephen Ritz stellen. Stephen zocht daarna ook Wendy Luong op in het Verschilmakers Atelier. Nele Vandeneede voelde zich geïnspireerd door het interview. “Het heeft weer een extra vuurtje aangewakkerd wat ik meeneem binnen het JUMP traject, merk ik.”
 


JUMP Dream Accelerator is een initiatief van AgriFood Capital, Stichting Goeie Grutten, HAS Green Academy, Sligro Food Group en Rabobank.