Roel Schutten vertrekt op 1 november als directeur AgriFood Capital
  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten

13 maart 2024

Roel Schutten vertrekt op 1 november als directeur AgriFood Capital

In de afgelopen 10 jaar heeft Roel Schutten, eerst als kwartiermaker en daarna als directeur, vorm en inhoud gegeven aan AgriFood Capital. AgriFood Capital bouwt in programma’s en projecten aan het voedselsysteem van de toekomst.

Met initiatieven als JUMP Dream Accelerator, AgriFoodInnovation, AgroProeftuin de Peel,  Regio Deal Noordoost-Brabant en recent de samenwerking met Brainport Development in Next Tech Food Factories kreeg innovatie in de keten van boer tot bord een stevige impuls. Door samenwerking met RNOB, ENZuid, de Brabantse ontwikkelmaatschappijen, het Europese S3Food-netwerk, Food100 en Dutch Food Week werd het innovatie-ecosysteem in Noordoost-Brabant versterkt en verbonden met andere regio’s. 

Roel Schutten vertrekt op 1 november als directeur AgriFood Capital

Nieuwe rol


Roel Schutten: ‘Ik heb mij met overtuiging, passie en plezier ingezet voor de samenwerking bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in Noordoost-Brabant. De reden voor mijn vertrek is enkel gelegen in mijn persoonlijke behoefte om vanuit een voor mij nieuwe rol een bijdrage te blijven leveren aan het realiseren van een duurzaam voedselsysteem en een gezonde leefomgeving. Ik kijk met trots en voldoening terug op 10 jaar samenwerken met vele partners en stakeholders in AgriFood Capital.” 


“Ik blijf me inzetten voor de realisatie van een duurzaam voedselsysteem en een gezonde leefomgeving.”


 

Naar volwassenheid


Jack Mikkers, voorzitter Stichting AgriFood Capital: “Roel heeft de agrifood-samenwerking in onze regio van een pioniersfase naar volwassenheid gebracht. Hij fungeerde daarbij als een spin in het web en een sterke relatiebouwer. Mede daardoor hebben we met een kleine organisatie veel beweging op gang gebracht op weg naar een agrifoodketen die een bijdrage levert aan de brede welvaart in onze regio en daarbuiten. 
 

Waardevolle bijdrage

Leo den Hartog, voorzitter Raad van Commissarissen AgriFood Capital B.V.: “Het belang van agrifood in Noordoost-Brabant is groot. Juist in tijden van transitie is samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden cruciaal. Door de wijze waarop Roel leiding heeft gegeven aan AgriFood Capital B.V. als regionale ontwikkelingsmaatschappij staat er een uitvoeringsorganisatie die ook in de toekomst een waardevolle bijdrage kan leveren aan samenwerking en innovatie”. 
 

Roel zal na 1 november a.s. zijn loopbaan voortzetten bij Imagro B.V. in Ottersum als Directeur Transitie Leefomgeving. Het bestuur van de Stichting AgriFood Capital dankt Roel voor zijn inzet en bereikte resultaten en gaat de komende periode zorgdragen voor zijn opvolging.

In de afgelopen 10 jaar kreeg innovatie in agrifood in Noordoost-Brabant een stevige impuls

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Nieuw voedselproject voor scholen in Noordoost-Brabant gestart

17 april 2024