Taste the Future!
  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Skills & talent

18 maart 2024

Taste the Future!

Taste the Future! is het thema van de HAS Food Experience 2024 die op 30 januari plaatsvindt. Dan worden meer dan 100 oplossingen voor de uitdagingen in food en voedselsystemen van vandaag én morgen gepresenteerd. 
Bedacht en ontwikkeld door HAS-studenten.

Cruesli van reststromen uit de cacao-industrie, recepten die symptomen van AD(H)D verminderen, voedselverpakkingen op basis van schimmels, koffie gemaakt van zeewater, stress verlagende chocolade voor studenten en gebrouwen frisdrank. Dit is slechts een greep uit de innovaties die dit jaar tijdens de expositie te zien en/of te proeven zijn. De beste oplossingen worden aan het eind van de dag beloond met een FoodManShipAward. 

Taste the Future!

Toonaangevend foodevent 


De HAS Food Experience is ooit opgezet met als doel om het bedrijfsleven kennis te laten maken met vierdejaarsstudenten Food Design & Innovation. Inmiddels is het uitgegroeid tot een toonaangevend foodevent dat jaarlijks meer dan 1000 bezoekers trekt. Dit jaar vindt de 16e editie plaats. 

Van hoog niveau


Petruschka Claassens, directeur Food & Industry bij HAS green academy, blijft elk jaar positief verrast over de kwaliteit van de projecten. “Onze studenten worden zich er tijdens hun studie steeds bewuster van dat gezonde voeding bijdraagt aan gezond leven en een gezonde en duurzame leefomgeving. De meer dan 100 projecten die onze studenten tijdens de Food Experience laten zien zijn van een hoog en vaak vernieuwend niveau. Meer dan 1200 bezoekers nemen hier kennis van. Daar mogen de studenten en hun docenten trots op zijn.”
 

Leiderschap en frisse blik

AgriFood Capital is partner van de HAS Food Experience. Robert Jan Marringa, programmamanager Netwerk & Clusters bij AgriFood Capital, zit bovendien in de jury van de FoodManShip Award Sustainable Food systems. 

“Verandering binnen het voedselsysteem is een constante, maar het gaat de laatste tijd wel erg snel en de uitdagingen zijn groot”, aldus Robert Jan. “Produceren binnen de grenzen van wat de aarde ons geeft en betaalbaar en gezond voedsel voor iedereen. Deze uitdaging vraagt om leiderschap en een frisse blik. De studenten van HAS green academy laten tijdens de Food Experience zien hoe de toekomst van ons voedsel er uit zou kunnen zien. Dit talent, innovatie en ondernemerschap maken we graag nog meer zichtbaar. Want het inspireert en moedigt aan om de verbinding tussen de huidige voedselmakers en de volgende generatie voedselveranderaars te versterken. Daar zetten we ons als AgriFood Capital voor in."
 

Kom op 30 januari a.s. naar HAS green academy in ’s-Hertogenbosch en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden.

 


Programma en aanmelden

De HAS Food Experience biedt een inspirerend programma van 10-18 uur. Om 10.30 u vindt tde officiele opening plaats. Om 16.30 uur worden de FoodManShipAwards uitgereikt. Ga voor het volledige programma en aanmelden naar de website van HAS green academy

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking

Innovatief microdieet gaat aquacultuur sector versterken

18 april 2024
  • Ondernemers
  • Netwerk
  • Skills & talent

Nieuw voedselproject voor scholen in Noordoost-Brabant gestart

17 april 2024