- Ondernemers
- Voedselverwerking
- Innovatiehub
- Voedselverspilling
- Data & Tech

In 2023 de helft minder voedsel verspillen t.o.v. 2015. Dat is een van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 12.3 om precies te zijn. De Europese Commissie bracht onlangs een rapport uit over alle publiek-private samenwerkingsverbanden in de EU die deze doelstelling willen realiseren.
Het rapport van het EU-platform ‘Food Losses and Food Waste’ bevat een overzicht van alle publiek-private samenwerkingsverbanden om de voedselverspilling terug te dringen in de gehele EU.
Rikke Karlsson van de Europese Commissie presenteerde het rapport in juni tijdens de internationale conferentie 'Towards Halving Food Waste in Europe' in Veghel. “De primaire kracht van publiek-private samenwerkingen ligt in hun collaboratieve karakter, dat overheden, bedrijven, NGO’s en kennisinstellingen verenigt in een gemeenschappelijk doel om voedselverlies en -verspilling te voorkomen en te verminderen.”
In het overzicht komt ook het initiatief van Samen Tegen Voedselverspilling uitgebreid aan bod in het document. De stichting heeft aan de basis gestaan van het gedachtengoed van samenwerken om voedselverspilling terug te dringen binnen het (inmiddels afgeronde) EU project REFRESH. Lees hier meer.
Voedselverspilling terugdringen is een van de innovatiethema’s van AgriFood Capital. Daarom zijn we stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.