Verspillingsvrije Week bijna van start

Van 12 t/m 18 september organiseert Samen Tegen Voedselverspilling samen met het Voedingscentrum en ruim 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen de vierde Verspillingsvrije Week. 

08 september 2022

Door het hele land vinden activiteiten plaats om Nederland te inspireren om restjes niet te vergeten en ze op te eten. Zo verspreiden supermarkten verspillingsvrije tips en tools en besteden landelijke cateraars aandacht aan voedselverspilling. Ook het onderwijs doet volop mee: van een posterwedstrijd voor basisschoolleerlingen tot de start van de landelijke ZERO Food Waste Challenge voor hbo opleidingen. Ook gaat de eerste ‘Brabantse Meesterchef’ van start, een kookwedstrijd tussen vier Brabantse mbo- en hbo- horecaopleidingen waaronder Koning Willem I College. 


Simpele daad voor een beter klimaat

Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: “Een kwart van al het voedsel in Nederland wordt uiteindelijk nooit gegeten. Eten en drinken dat wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, koud gehouden, warm gemaakt en verpakt. We stoppen enorm veel energie in ons eten. Voedselverspilling voorkomen is één van de meest effectieve oplossingen om CO2-uitstoot terug te dringen. Het is dus een hele serieuze boodschap, maar in de campagne kiezen we bewust voor een luchtige en inspirerende toon. Warm je restjes op, niet de aarde. Je kunt er direct mee aan de slag en iedereen kan een bijdrage leveren.”

Kijk voor meer info op www.verspillingsvrijeweek.nl.
 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Hierin werken bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties aan Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties om voedselverspilling met de helft te verminderen in 2030 ten opzichte van 2015. Met een gezamenlijke en systemische aanpak wil de stichting in Nederland jaarlijks 1 miljard kilo minder voedsel verspillen, van grond tot mond. AgriFood Capital is partner van Samen Tegen Voedselverspilling.