World Food Forum lanceert Startup Innovation Award Digital food processing
  • Startups
  • Netwerk
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

10 mei 2024

World Food Forum lanceert Startup Innovation Award Digital food processing

Het World Food Forum lanceert dit jaar een nieuwe award: de Startup Innovation Award Digital Food processing. Deze award is mede-geïnitieerd door  AgriFood Capital en wordt uitgevoerd door Word Food Forum in samenwerking met Smart Sensors 4 Agrifood, HIGHFIVE, Qing, Next Tech Food Factories en Rabobank. Inschrijven kan tot en met 8 juni a.s. 

Uitdagingen en kansen

De wereld van voedselverwerking biedt volop kansen voor de ontwikkeling van lokaal ondernemerschap, nieuwe werkgelegenheid en waarde toevoeging in de hele wereld.  De uitdagingen voor de voedselverwerkende industrie zijn: verbetering van efficiëntie, kwaliteit, duurzame productie en producten, voedselveiligheid en arbeidsvoorwaarden. Er is een belangrijke rol weggelegd voor slimme technologieën in de oplossingen hiervoor.
 

World Food Forum lanceert Startup Innovation Award Digital food processing

Stimuleren van technologische oplossingen

In het creëren van new business en banen in agrifood spelen startups een belangrijke rol. Daarom wil World Food Forum, het jongerennetwerk van de FAO, met een speciale award innovatie in de voedselverwerking aanjagen. 

De nieuwe award daagt wereldwijde startups over de hele wereld uit om innovatieve digitale en/of datagedreven technologische oplossingen voor te stellen om deze uitdagingen te helpen aanpakken. Voor de winnaar liggen een leuk geldbedrag en een coachingstraject klaar.

Wereld vergroten

“Als we het hebben over voedselinnovatie, zijn we heel erg gewend om naar Noordwest-Europa te kijken”, vertelt Simon Maas, voorzitter van Smart Sensors 4 AgriFood (vanuit AgriFood Capital). “Met deze nieuwe award stimuleren we dat de aandacht verbreed wordt naar ideeën en oplossingen uit de rest van de wereld. Daarmee bouwen we aan een wereldwijd netwerk van voedselveranderaars en versterken we het agrifood ecosysteem. Door kennis en ervaringen uit te wisselen, vergroten we letterlijk onze wereld.”
 

Voorwaarden en inschrijven

Heb je een startup die kan bijdragen aan de uitdagingen van voedselverwerking en ben je jonger dan 35 jaar? Schrijf je dan in voor de Startup Innovation Award Digital food processing. Kijk hier voor de voorwaarden en inschrijven. 

Je kunt je aanmelden tot en met 8 juni a.s. De Award wordt uitgereikt op 16 oktober tijdens het Word Food Forum Flagshio Event 2024 in Rome
 

Ook interessant voor jou