AgriFood Capital zet foodinnovators centraal tijdens Dutch Food Week 2019

3 oktober 2019

AgriFood Capital zet foodinnovators centraal tijdens Dutch Food Week 2019

Van 5 tot en met 16 oktober 2019 is het weer Dutch Food Week en staat heel Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Noordoost-Brabant bruist van innovatie tijdens deze week! Met aansprekende events, inspirerende verhalen en prikkelende proeftuinen zet AgriFood Capital dit jaar vooral de foodinnovators in de schijnwerpers. Echte verschilmakers die met elkaar werken aan het voedselsysteem van de toekomst: waardevol, circulair en verbonden. Wie zijn ze en wat drijft hen om zich elke dag in te zetten voor duurzaam eten en duurzaam produceren. Ontdek het zelf tijdens Dutch Food Week 2019. 

 

Het programma in Noordoost-Brabant

Tijdens DFW 2019 worden er door het hele land events georganiseerd. Ook in Noordoost-Brabant vinden tal van inspirerende en leerzame evenementen plaats voor agri & foodprofessionals, studenten en consumenten met een interesse voor voedsel en voedselproductie. Hieronder een overzicht van alle Dutch Food Week-evenementen in Noordoost-Brabant. 

 

Roel Schutten, directeur AgriFood Capital: “Ik ben ervan overtuigd dat vernieuwing tot stand wordt gebracht door bijzondere mensen die met een positief beeld op de samenleving de toekomst van ons voedsel(systeem) samen vorm willen geven.”

 

Waardevol netwerk

In aanloop naar Dutch Food Week vonden eerder deze week al 2 belangrijke evenementen plaats waar AgriFood Capital nauw bij betrokken is. 

Food Inspiration Trendsummit: een bruisend en zinderend programma voor beslissers in foodservice en foodretail, waar keynote speakers vanuit de hele wereld insights, cijfers, best practices, ervaringen en inspiratie deelden en zo lieten zien hoe de samenleving verandert. 

Food100: de lijst met de 50 voedselveranderaars van vandaag (de jonge garde) en de 50 gamechangers van morgen (de gevestigde orde). Zo ontstaat een waardevol netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent dat foodgeneraties verbindt en inspireert. Bekijk hier de hele Food100 lijst. 

 

Lees hier het interview met Roel Schutten van AgriFood Capital over het belang van Dutch Food Week.