Acht toptalenten in najaar van start met JUMP

In september is het zover: de tweede editie van JUMP. Dé kickstart voor jonge, ambitieuze foodvernieuwers met innovatieve ideeën voor een ander en duurzamer voedselsysteem. Na een succesvolle eerste editie van JUMP in 2020 mogen komend najaar nieuwe JUMPers aan de slag. Om hun grote dromen waar te maken.
Afgelopen vrijdag selecteerde de jury tijdens de Pitch Day acht toptalenten voor dit uitdagende programma.

30 juni 2022

Vrijdag 24 juni was de Pitch Day voor de tweede editie van JUMP. Na inspirerende en enthousiaste pitches selecteerde de professionele jury acht toptalenten: Giel Bongers, Silke van Boxtel, Wendy Luong, Lucki Pijpers, Maaike van Rennes, Hester Schilt, Marieke Schouten en Nele Vandeneede. Deze acht verschilmakers gaan de uitdaging aan: hun bestaande ideeën en producten versneld doorontwikkelen om zo meer impact te realiseren. Stuk voor stuk dromen zij van een toekomstbestendig voedselsysteem.

De ideeën zijn divers. Van het ontwikkelen van plantaardige bakmixen en gebak, tot een consumentenmerk voor eerlijke voedselproductie. En van ijsjes met toegevoegd eiwit, vitamine C en magnesium, tot het beschikbaar maken van een gezonde avondmaaltijd voor mensen met een kleine beurs.

 

Hoge kwaliteit van de pitches

Juryvoorzitter Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital, was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de inzendingen en pitches: “De acht nieuwe JUMPers zijn niet alleen ambitieus, maar vertrekken ook vanuit een goede basis. Het zijn jonge mensen met de drive om echt het verschil te maken. Ze hebben een goed uitgewerkt en doordacht concept of zelfs al een bestaand product. Maar ze willen nóg meer impact maken. Dat vraagt om een next step, die wij ze bij JUMP bieden. De komende maanden gaan ze hard aan de slag. Ik kijk echt uit naar deze editie, net als de andere partners van JUMP die klaar staan om te helpen.”

 

Aftrap met tweedaagse Food Bootcamp

Op 15 en 16 september trappen de foodvernieuwers hun JUMP-traject af met de Food Bootcamp. Daarna volgt een uitdagend programma van zeven maanden, waarin ze intensief worden begeleid door topexperts, mentoren, vakgenoten, coaches én elkaar. Aan het einde van het JUMP-traject hebben ze de kennis, de tools en het netwerk in huis om hun ideeën écht te realiseren en positieve impact te maken.

 

Over JUMP

JUMP is een initiatief van AgriFood Capital, Sligro, Rabobank, HAS Hogeschool en stichting Goeie Grutten. JUMP biedt studenten, young professionals en jonge ondernemers de kans om hun ideeën voor een duurzamer voedselsysteem waar te maken. Het unieke programma is dé kickstart en accelerator voor de realisatie van grote dromen, uitdagingen en oplossingen om de geijkte voedselsystemen te veranderen.