Food100'ers ontwikkelen door met JUMP

Een eerlijke prijs voor boeren die investeren in onze natuur. Kunst en gastronomie dichter bij elkaar te brengen en middels de verwondering gezond eetgedrag te stimuleren. De varkenshouderij eerlijker, duurzamer en beter maken 
voor boer, varken en planeet.

16 september 2022

Dit zijn de dromen van drie jonge voedselveranderaars onder 35 uit de Food100 lijst van dit jaar en vorig jaar die zij via JUMP met grote sprongen verder gaan brengen. JUMP is het talentprogramma voor jonge verschilmakers die hun dromen, ideeën, oplossingen en uitdagingen voor een ander en duurzamer voedselsysteem willen waarmaken. 
 

Van ideeën naar acties

Op 15 september jl. ging de tweede editie van JUMP van start met een tweedaagse Bootcamp. Zeven doeners met grote dromen worden zeven maanden lang intensief begeleid om hun ideeën om te zetten in concrete acties. Het traject bestaat uit individuele coaching en mentoring en gezamenlijke bootcamps. 

Van de zeven JUMPers van dit jaar staan er twee in de Food100 van 2022: Hester Schilt en Nele Vandeneende. Verschilmaker Ivo van Dijk stond in de Food100 lijst van 2021 (op de groepsfoto resp. bovenste rij tweede van links, onderste rij tweede van rechts en uiterst rechts).
 

Verbinden als sleutelwoord

AgriFood Capital is mede-initiatiefnemer van JUMP. “Wij vinden het belangrijk om deze gedreven mensen met alles wij en onze partners hebben aan expertise en netwerk te helpen om hun plannen versneld te gaan realiseren. vertelt directeur Roel Schutten. “Het sleutelwoord is ‘verbinden’. Het gaat om samenwerken in de keten, om nieuwe en soms bijzondere connecties maken. Vernieuwen door te verbinden. Dat is waar we als AgriFood Capital voor staan en waarom we initiatiefnemer en partner zijn van zowel Food100 als JUMP.” 

In onderstaande video vertelt verschilmaker Ivo van Dijk over zijn ervaringen met JUMP. 
 

 

JUMP is een initiatief van AgriFood Capital, Stichting Goeie Grutten, HAS Green Academy, Sligro Food Group en Rabobank.