Met JUMP back to the flavor

Dit jaar konden jonge foodtalenten kennismaken met JUMP. JUMP is dé kickstart en accelerator voor jonge dromers en doeners met sprankelende ideeën en oplossingen om ons eten duurzamer, gezonder, smaakvoller én voor iedereen bereikbaar te maken. 

30 juni 2023

In het atelier van AgriFood Capital werden pitchtrainingen en workshops over persoonlijk leiderschap gegeven. Ook vertelden oud-JUMPers er over hun ervaringen. Zo konden belangstellenden proeven aan het programma van JUMP dat dit najaar voor de derde keer van start gaat. Dat gebeurde allemaal binnen het thema van Food Inspiration Days Outdoor 2023: ‘Back to the Flavor’.
 

Pitchtraining

Als onderdeel van de selectieprocedure van JUMP moeten kandidaten hun idee voor de toekomst van ons voedsel pitchen. Maar hoe doe je dat? Rudy van Beurden, pitch trainer, is een kei op dit terrein. In het atelier van AgriFood Capital verzorgde hij een pijlsnelle training om te leren om je voor te stellen in 60 seconden. Hierbij kwamen doel(groep), presentatievaardigheden en de verhaallijn van een gave pitch aan bod. Zijn favoriete zin tijdens een pitchtraining is: “Dus, wat is nu je punt?

kies en je wordt gekozen!


Rudy: “Een goede pitch bestaat uit drie delen: het doel – wat wil je bereiken?; toegevoegde waarde -  wat maakt jou of jouw idee uniek?; en de call to action: wat vraag je aan jouw publiek? Om je boodschap goed te laten landen, is het belangrijk om in de belevingswereld van je publiek te stappen. Dat helpt je om scherpe keuzes te maken voor je verhaal. Kies en je wordt gekozen!”

 

“Een jaar geleden had ik het nog niet kunnen bedenken, maar JUMP bleek precies datgene te zijn wat ik nodig had na mijn afstuderen om mijn avontuur als fulltime ondernemer te starten. Dankzij het geweldige podium dat ik bijvoorbeeld kreeg tijdens de Food Inspiration Days en de Food Impactors Summit, voelde ik de steun en het vertrouwen van alle partners van JUMP. Als zij in mij geloven, waarom zou ik dan niet in mezelf geloven? Wendy Luong, ‘afgestudeerd’ JUMPer.

 

Persoonlijk leiderschap

Bij het realiseren van je droom, gaat het niet alleen om het verbeteren van je zakelijke skills. Hoe je je als persoon ontwikkelt, is minstens zo belangrijk Dat weet Lyanne Vos, coach bij SCOUT, als geen ander. Zij en haar collega Yvonne van Donzel gaven elk een workshop over persoonlijk leiderschap.

“Zakelijk succes gaat altijd gepaard met persoonlijke groei”, aldus Lyanne. “Om de juiste stappen te kunnen zetten, moet je weten waar je staat en waar je naartoe wilt. Maar ook: wat houdt jou mogelijk tegen? Wat heeft jouw idee nog nodig om een succes te worden, wie kan daarbij helpen en welke groei wil jij zelf doormaken? Neem bijvoorbeeld de kracht van gedachten, die is groter dan je denkt. Als je visualiseert dat je verder kan, blijk dit ook te kunnen. Tijdens JUMP ga je samen met je persoonlijke coach en mentor de verdieping in om jou te helpen je droom waar te maken.”

Eigen podium voor oud-JUMPers 


Op het Startup podium bij De Spijsbereiders stonden twee oud-JUMPers in de schijnwerpers. De jonge voedselveranderaars Giel Bongers en Lucki Pijpers namen de bezoekers van het foodfestival mee in hun dromen en ambities voor het voedselsysteem van de toekomst. “Ik heb twee topdagen gehad”, vertelt Giel. “Ik wil graag iedereen bedanken die mij hulp geboden heeft tijdens de vier spijsveilingen. Ik ben vol vertrouwen over wat hier allemaal uit gaat komen!” 

Daarnaast verzorgde Nele Vandeneede haar eigen workshops. Haar gasten werden daarbij multi-zintuigelijk geprikkeld met een dansvoorstelling en daarop geïnspireerde smaak- en eetbelevingen. Een jaar eerder studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en nu al presenteerde zij haar concept Social Chef bij Food Inspiration Days Outdoor. Hiervoor werkte zij samen met dansgezelschap Dansnest en leerling-koks van De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Nele: “Een hele ervaring om een podium te krijgen en te nemen zo tussen de grote namen en ander opkomend jong talent binnen de food sector.”

 

 

 

 

Meld je aan voor JUMP 2023/2024 

Herken je je in dit verhaal als de nieuwe JUMPer (< 35 jaar)? Ga jij het voedselsysteem van de toekomst mee vormgeven? En heb je daar hulp bij nodig? Meld je dan aan uiterlijk 25 september aan voor onze Pitch Day op 3 oktober a.s. Op die dag worden de tien JUMPers van 2023/2024 geselecteerd.

Aanmelden – of informeren naar het programma – kan door een mail met je contactgegevens te sturen naar Monique de Wit, projectleider van JUMP Dream Accelerator. Zij kan je alles over JUMP vertellen, zoals de voorwaarden voor aanmelden.