Wildcat Challenge voor inwoners met sociale ideeën

14 juni 2017

Samen met AgriFood Capital schrijft Weener XL de Wildcat Challenge uit. Het is een challenge om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Veel mensen die tot deze doelgroep behoren, willen en kunnen gewoon werken. In de praktijk is het niet altijd eenvoudig om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden. De Wildcat Challenge moet nieuwe, creatieve ideeën opleveren om hierbij een handje te helpen.

Iedereen met een idee dat nieuwe werkgelegenheid oplevert voor de doelgroep en dit ook wil gaan uitvoeren, kan meedoen. Inschrijven kan tot 18 augustus a.s. Als voorloper van een regionale wedstrijd, is de Challenge dit jaar uitsluitend gericht op ’s-Hertogenbosch. Dat wil zeggen dat de initiatieven betrekking moeten op de gemeente 's-Hertogenbosch..

De finale is op 9 oktober a.s. in het Werkwarenhuis van Social label in ‘s-Hertogenbosch. De finalisten pitchen dan hun idee. Een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Bossche bedrijven, kiest de winnaar. Alle finalisten ontvangen een geldbedrag van 3500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop een jaar lang ondersteuning voor het realiseren van het idee.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van de Wildcat Challenge

 

Annemarie van Gaal, ondernemer, investeerder en auteur, ondersteunt de Wildcat Challenge. Zij hoopt dat er veel goede ideeën worden ingeleverd, waardoor meer mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk komen.