Protix opent grootste insectenkwekerij ter wereld

13 juni 2019

Nieuws

Deze maand gingen in Bergen op Zoom de deuren open van de nieuwste fabriek van Protix. Koning Willem-Alexander verrichtte de openingshandeling in aanwezigheid van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. Hiermee opent Protix 10 jaar na de start de grootste insectenkwekerij ter wereld.

De gekweekte insecten worden gebruikt om eiwitrijke diervoeding te maken. Dit voer is bestemd voor de productie van duurzame vlees-, vis- en eiproducten. De insecten worden op hun beurt gevoed met plantaardige voedselresten. Daarmee draagt Protix in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van kringlooplandbouw.

Met hulp van AgriFood Capital heeft Protix in de opstartfase een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuwe Brabantse proteïneketen van insecten uitgevoerd. Daarnaast heeft AgriFood Capital de ontwikkeling van een programma ondersteund om boeren om te scholen tot insectenkwekers. Momenteel onderzoekt Protix in AgroProeftuin de Peel hoe reststromen van de insectenkweek ingezet kunnen worden voor bodemverbetering.

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?