JUMPers pitchen met succes op Food Impactors Summit

De Food Impactors Summit is hét kennisevenement waar leiders uit de foodbranche en jonge, disruptieve uitdagers samen in beweging te komen. Om de samenwerking in de hele voedselketen te bevorderen: van boer tot bord. Alle deelnemers van de tweede editie van JUMP waren erbij. Vier van hen mochten er zelfs hun ideeën pitchen.

27 april 2023

Tijdens de Food Impactors Summit duiken zowel nieuwe uitdagers als leiders in de foodbranche samen in actuele maatschappelijke thema’s in de foodbranche. Het doel? Beter én goed doen. Ook de getalenteerde JUMPers Wendy Luong, Giel Bongers, Lucki Pijpers, Nele Vandeneede, Silke van Boxtel en Maaike van Rennes waren vorige maand uitgenodigd voor dit unieke tweedaagse event.

 

De ideeën 

De jonge voedselveranderaars hebben dankzij JUMP grote stappen gezet, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Wendy ontwikkelt als vegan levensmiddelentechnoloog haar eigen bakmixen. Door het toevoegen van Oost-Aziatische smaken aan geliefde producten, creëert ze een unieke mix van culturen. Giel teelt hop. Uiteraard voor bierbrouwerijen, maar hij onderzoekt nog veel meer mogelijkheden, zoals de scheuten als delicatesse, hop in droge worst, en hop in shampoo. 

Lucki biedt festivalbezoekers met EXTRA-C een lekker en voedend ijsje op basis van fruit, zodat bezoekers net zo gezond het festivalterrein verlaten, als dat ze er aankwamen. Nele brengt gastronomie en kunst samen bij haar concept Social Chef, de kok van de toekomst. Silke ontwikkelt met Chefke maaltijdpakketten, waarbij groenten de boventoon voeren. Met de pakketten richt ze zich op gezinnen met lage inkomens, om hen te stimuleren gezonder te eten. En met Het Voedselpodium geeft Maaike lokale helden van ons voedsel een podium en brengen ze de consument terug naar de basis van voedsel.

Pitchen met succes


Wendy, Nele, Lucki en Giel kregen de gelegenheid om tijdens het event hun disruptieve ideeën te pitchen. En met succes! Wendy: “Ik vond het ontzettend spannend om mijn verhaal te delen op het podium, maar ik heb vol zelfvertrouwen mijn kans gegrepen en ben trots op het resultaat. Het was zó bijzonder om te ervaren hoeveel mensen bereid zijn om mij verder te helpen en te ondersteunen.” 

Ook Nele vond het een unieke kans om haar verhaal op dit podium te mogen brengen: “Vele, invloedrijke mensen binnen de foodbranche zaten in de zaal. Daar kijk je toch wel echt een beetje naar op. Omgekeerd was het mooi om te zien en ervaren, mede door de insteek van het programma, dat er een enorme bereidwilligheid was vanuit de zaal om jonge, startende ondernemers op weg te helpen.”

Op de foto v.l.n.r. Lucki Pijpers, Giel Bongers, Maaike van Rennes, Silke van Boxtel, Nele Vandeneede en Wendy Luong.

Lucki vult aan: “Er werd enthousiast gereageerd op mijn pitch en ik heb na mijn vraag aan de zaal hulp aangeboden gekregen van mooie partijen waar ik binnenkort mee om de tafel ga zitten.”
Giel: “Ik heb veel connecties opgedaan voor mijn lopende productontwikkelingen en ook nieuwe ideeën om de toepassing van hop verder uit te breiden.” 

Waardevol event


Voor de JUMPers was het Food Impactors Summit zeer waardevol om bij aanwezig te zijn. Ze ontmoetten zowel ervaren foodprofessionals als young professionals die aan het begin van hun carrière staan. Wendy: “Door alle bemoedigende woorden heb ik nu nog meer vertrouwen in mijn concept. Ik heb zelfs concrete vervolgafspraken gemaakt, waar ik ontzettend enthousiast naar uitkijk.” Ook Nele ontmoette potentiële zakenpartners: “Mensen weten nu meer over mijn visie en zijn nieuwsgierig naar hoe het er dan precies uitziet en aan toe gaat. Daardoor willen ze me blijven volgen. Ik vond het daarnaast een erg indrukwekkend en inspirerende programma.”
 

Nagenieten

Maaike: “Ik ging naar huis met ontzettend veel nieuwe energie, motivatie en inspiratie om ons steentje voor een betere voedselketen bij te dragen, maar ook met mooie nieuwe connecties voor het Voedselpodium.” En ook Lucki heeft genoten: “Los van het inspirerende programma, was het een mooie kans om mijn netwerk te vergroten. Ik heb zelfs een plek gevonden om mijn pallet ijs op te slaan na de afname. Ik ben erg dankbaar voor deze kans en ben nog aan het nagenieten!”


Derde editie van JUMP van start

Komend najaar start de derde editie van JUMP. Dus… ben jij een echte voedselveranderaar en heb je een uitgewerkt idee om hoe we voedsel op een andere manier kunnen maken en eten? Droom jij over een innovatief, eerlijker en beter voedselsysteem? Ga met JUMP de uitdaging aan om jouw ambities en ideeën te realiseren: van challenge naar concrete actie. Meld je aan via Monique de Wit (m.dewit@agrifoodcapital.nl, 06-81787029) en blaas ons omver met jouw idee. Kijk hier voor meer informatie.