Over ons

Binnen AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en onderwijs samen in concrete projecten en programma’s met een gezamenlijke ambitie: in 2020 is Noordoost-Brabant topregio in agrifood. De 3 O’s zijn gelijkwaardig, maar niet gelijksoortig.

De belangrijkste entiteiten in de organisatie van AgriFood Capital zijn:
1  Bestuur van Stichting AgriFood Capital (beleid en strategie)
2  AgriFood Capital BV (uitvoeringsorganisatie)

Lees meer

Ik wil meedoen

Word lid van ons actieve netwerk en volg projecten op de voet. Met een eigen profiel kunt u binnen de AgriFood Capital-community ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen.

Lees meer

Foodsquad

Foodsquad is een open innovatienetwerk voor het ontwikkelen en testen van foodinnovaties, nieuwe producten en andere voeding gerelateerde diensten. Foodsquad richt zich op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. Niet door actie te voeren of anderen te inspireren, maar door het ‘gewoon’ samen te doen. En daarmee onderscheid...
Lees meer

Pip Animal

PIP Animal is ontsproten uit de varkenshouderij van Eric en Ine van den Heuvel. Het bedrijf streeft naar minimaal gebruik van antibiotica. Hiervoor gebruiken ze PIP Animal Housing, een mengsel van probiotische – ‘goede’ – bacteriën.  Eric van den Heuvel, eigenaar van PIP Animal en veehouder: “Door het gebruik...
Lees meer

Goed en Voldoende Personeel voor Agro&Food

“De vijf speerpuntsectoren in het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital hebben allemaal een actieplan in uitvoering, gericht op goed en voldoende personeel in de sector”. ‘Goed en Voldoende Personeel voor de Agro& Food’ is een actieplan gericht op zes thema’s die aansluiten bij de regionale ambities van Agrifood...
Lees meer

Duurzame mobiliteitsvisie

Voorbeelden van SUMP-projecten die in de visie passen zijn Hoogwaardig Openbaar Vervoer, snelfietsroutes en het stimuleren van elektrisch laadparkeren. Met deze visie treedt de regio toe tot het Europese Endurance netwerk. De Duurzame Mobiliteitsvisie is vastgesteld op basis van Europese Richtlijnen voor Sustainable Urban Mobility Planning (SUMP):...
Lees meer

Voedsel vormt Oss

De gemeente Oss gaat samen met iedereen uit Oss op zoek naar een gezonde, duurzame voedselketen in Oss. De basis wordt gevormd door het verhaal over Oss. Het verhaal dat vertelt hoe de landbouw Oss heeft gevormd tot wie ze nu is: stad, industrie, natuur en landbouwgebied. Het verhaal is de voedingsbodem voor de te ontwikkelen visie over hoe boer en...
Lees meer

HAS BACHELOR CLASS

Een groep van 43 studenten van de HAS Hogeschool Bachelor Class heeft zich de afgelopen periode vastgebeten in de opdracht Ruimtegebruik 2030: een nieuw ondernemerslandschap in Oss. Acht Osse ondernemers uit de landbouw, foodproductie, de retail, en logistiek vormden hun inspiratiebron en klankbord. Samen leveren zij verrassende ideeën die bepalend...
Lees meer

Goed gekwalificeerd en voldoende personeel in de techniek

Waarom is dit project opgestart?  Het is de missie van de AgriFood Capital om de economische concurrentiepositie van de regio Noordoost Brabant duurzaam te versterken. Daarom is het van belang dat de topsectoren, zoals Techniek, in de regio beschikken over voldoende en goed opgeleid personeel en  innovatief zijn. De sector techniek heeft...
Lees meer

AgriFood Innovatie Motor

Noordoost-Brabant is in 2020 de topregio in agrifood. In deze dynamische regio vinden ondernemers, onderwijs en overheid elkaar in AgriFood Capital. Met de focus op agrifood en cross-overs naar andere sectoren creëren we toegevoegde waarde voor mens, dier, plant en de omgeving. Innovatie is daarbij essentieel. Intermediairs in de regio willen...
Lees meer

Twitter

Nieuws

Grote impact voor mout op kleine schaal
Vroeger was het heel normaal dat elke brouwer zelf zijn mout maakte. Tegenwoordig wordt mout in hele grote fabrieken gemaakt en met scheepsladingen tegelijk ingekocht...
Lees meer
Meer nieuws