Over ons

Binnen AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en onderwijs samen in concrete projecten en programma’s met een gezamenlijke ambitie: in 2020 is Noordoost-Brabant topregio in agrifood. De 3 O’s zijn gelijkwaardig, maar niet gelijksoortig.

De belangrijkste entiteiten in de organisatie van AgriFood Capital zijn:
1  Bestuur van Stichting AgriFood Capital (beleid en strategie)
2  AgriFood Capital BV (uitvoeringsorganisatie)

Lees meer

Ik wil meedoen

Word lid van ons actieve netwerk en volg projecten op de voet. Met een eigen profiel kunt u binnen de AgriFood Capital-community ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen.

Lees meer

Zorgpark spil in Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid in Uden

Natuur als belangrijke factor Niet alleen de zorg vraagt om innovatie, ook de betaalbaarheid en het behoud van natuur vraagt om innovatie. In de zuidelijke schil van De Maashorst is er door partijen als Bernhoven, Stichting de Maashorst, Staatsbosbeheer, de gemeente Uden en de Provincie Noord-Brabant afgesproken zich gezamenlijk in te zetten voor...
Lees meer

Wools

Wools is een platform en onderneming voor schapenhouders en producenten van wolproducten. Het initiatief richt zich op het herintroduceren van schapenwol als nieuwe economische drager en streekproduct. De vraag naar traceerbare en kwalitatief hoogwaardige natuurlijke producten is groeiende, Wools speelt hier handig op in. Maar waar Wools zich écht...
Lees meer

Fortified Food Coatings

Fortified food coating, is een nieuw concept om maaltijden te verbeteren door extra vitaminen en mineralen door middel van een coating van gelatine over de maaltijd aan te brengen. Het resultaat: de vitaminen en mineralen worden 100% opgenomen in/op het voedsel (loopt dus niet als een soep onder in het bord) de maaltijd ziet er smaakvoller uit en de...
Lees meer

Goed en Voldoende Personeel voor Agro&Food

“De vijf speerpuntsectoren in het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital hebben allemaal een actieplan in uitvoering, gericht op goed en voldoende personeel in de sector”. ‘Goed en Voldoende Personeel voor de Agro& Food’ is een actieplan gericht op zes thema’s die aansluiten bij de regionale ambities van Agrifood...
Lees meer

HAS BACHELOR CLASS

Een groep van 43 studenten van de HAS Hogeschool Bachelor Class heeft zich de afgelopen periode vastgebeten in de opdracht Ruimtegebruik 2030: een nieuw ondernemerslandschap in Oss. Acht Osse ondernemers uit de landbouw, foodproductie, de retail, en logistiek vormden hun inspiratiebron en klankbord. Samen leveren zij verrassende ideeën die bepalend...
Lees meer

Co-creatieproject ‘the firestarters’

Steeds meer bedrijven beseffen zich dat zij mee moeten veranderen met de wereld om hen heen. Personeelsbestanden worden ouder, er komen minder jongeren, behoeften van werknemers veranderen en de middelen om ze aan je te binden zijn schaarser. Dat vraagt om verandering, innovatie en duurzaam omgaan met je mensen.  In een traject van ongeveer...
Lees meer

Mirt Verkenning Proeftuin AgriFood

Arcadis en Buck Consultants International dragen zorg voor de uitvoering van het onderzoek. De inzet is het ontwikkelen van een praktische ruimtelijk-economische strategie om de voor de regio’s beoogde transities en innovaties ook daadwerkelijk mogelijk te helpen maken. Centrale vraag daarin is hoe verbinden we het economische innovatieprogramma...
Lees meer

’t WerkTverband

 ‘t WerkTverband ’t WerkTverband is een samenwerkingsverband die als doel heeft  om een sluitende aanpak onderwijs – arbeidsmarkt te realiseren voor kwetsbare jongeren zodat zij duurzaam hun plek vinden op de arbeidsmarkt. Om dit te realiseren: Wordt er een solide basis voor samenwerking tussen onderwijs, UWV en...
Lees meer

Twitter

Nieuws

Grote impact voor mout op kleine schaal
Vroeger was het heel normaal dat elke brouwer zelf zijn mout maakte. Tegenwoordig wordt mout in hele grote fabrieken gemaakt en met scheepsladingen tegelijk ingekocht...
Lees meer
Meer nieuws