Over ons

Binnen AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en onderwijs samen in concrete projecten en programma’s met een gezamenlijke ambitie: in 2020 is Noordoost-Brabant topregio in agrifood. De 3 O’s zijn gelijkwaardig, maar niet gelijksoortig.

De belangrijkste entiteiten in de organisatie van AgriFood Capital zijn:
1  Bestuur van Stichting AgriFood Capital (beleid en strategie)
2  AgriFood Capital BV (uitvoeringsorganisatie)

Lees meer

Ik wil meedoen

Word lid van ons actieve netwerk en volg projecten op de voet. Met een eigen profiel kunt u binnen de AgriFood Capital-community ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen.

Lees meer

Regionaal Werkbedrijf

Op basis van de Participatiewet en voortvloeiend uit het Sociaal Akkoord komen er per januari 2015 landelijk 35 regionale werkbedrijven. Deze richten zich op een in de betreffende arbeidsmarktregio uniforme dienstverlening aan werkgevers. Een werkbedrijf is minimaal een bestuurlijk regionaal samenwerkingsverband van gemeenten, werkgevers en vakbonden,...
Lees meer

’t WerkTverband

 ‘t WerkTverband ’t WerkTverband is een samenwerkingsverband die als doel heeft  om een sluitende aanpak onderwijs – arbeidsmarkt te realiseren voor kwetsbare jongeren zodat zij duurzaam hun plek vinden op de arbeidsmarkt. Om dit te realiseren: Wordt er een solide basis voor samenwerking tussen onderwijs, UWV en...
Lees meer

Byblos

Byblos wil hét kennis- en innovatiecentrum zijn op het gebied van valorisatie van (dierlijke) bijstromen. Het is een fysieke ontmoetingsplek en een gezamenlijk ‘business lab’ voor bedrijven en individuen die door innovatief verwaarden van reststromen een bijdrage willen leveren aan de optimalisering van de (wereld)voedselproductie....
Lees meer

Goed en Voldoende Personeel voor Agro&Food

“De vijf speerpuntsectoren in het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital hebben allemaal een actieplan in uitvoering, gericht op goed en voldoende personeel in de sector”. ‘Goed en Voldoende Personeel voor de Agro& Food’ is een actieplan gericht op zes thema’s die aansluiten bij de regionale ambities van Agrifood...
Lees meer

Foodsquad

Foodsquad is een open innovatienetwerk voor het ontwikkelen en testen van foodinnovaties, nieuwe producten en andere voeding gerelateerde diensten. Foodsquad richt zich op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. Niet door actie te voeren of anderen te inspireren, maar door het ‘gewoon’ samen te doen. En daarmee onderscheid...
Lees meer

Rooi Werkt

Sint-Oedenrode telt op dit moment enkele honderden (langdurig) werkzoekenden die graag willen werken. De Stichting Rooi Werkt heeft als doel de werkloosheid in Sint-Oedenrode te verminderen. Ze koppelt lokale werkgevers en werkzoekenden aan elkaar. Door lokale werkgevers actief te benaderen, snel...
Lees meer

Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Brabant

Het Platform Bèta Techniek faciliteert bij de uitvoering van de regionale plannen. In het programma Toptechniek in bedrijf werken onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen met als doel: voldoende goedgeschoolde technische vmbo en mbo vakkrachten voor nu en in de toekomst.Koning Willem I College is penvoerder, mede-initiatiefnemers zijn Udens...
Lees meer

Mirt Verkenning Proeftuin AgriFood

Arcadis en Buck Consultants International dragen zorg voor de uitvoering van het onderzoek. De inzet is het ontwikkelen van een praktische ruimtelijk-economische strategie om de voor de regio’s beoogde transities en innovaties ook daadwerkelijk mogelijk te helpen maken. Centrale vraag daarin is hoe verbinden we het economische innovatieprogramma...
Lees meer

Twitter

Nieuws

47 Food Innovators en 28 Voedingsmiddelentechnologen betreden de Nederlandse foodsector
Vandaag en morgen nemen 75 food studenten hun HAS-diploma Food Design & Innovation  of Voedingsmiddelentechnologie in ontvangst. Een geweldige nieuwe aanwas...
Lees meer
Meer nieuws