Dutch Food Week

Achtste editie Dutch Food Week: 8 t/m 15 oktober 2022
 

Dutch Food Week is het nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. En ook de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Tijdens Dutch Food Week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Van boer tot CEO, van chef tot onderzoeker. In 2022 is dat van 8 t/m 15 oktober.
 

Gezondheid, duurzaamheid en goed leven 

We brengen met elkaar de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers, studenten, groen onderwijs en andere betrokkenen laten iedereen proeven van en ruiken aan nieuwe ontwikkelingen rond gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven.

Extra veel te beleven in Brabant
 

Gedurende deze week is er extra veel te zien en te beleven in Brabant op agrifood gebied. Neem een kijkje in de keuken met deze overheerlijke agrifood special die door Brabantse Dutch Food Week partners is gemaakt. Hierin delen Brabantse verschilmakers, van boeren tot wetenschappers en van tuinders tot chef-koks, hun liefde en passie voor voedsel delen.

 

Brabant bruist!


AgriFood Capital is founding partner van Dutch Food Week, de provincie Noord-Brabant is dit jaar leadpartner. De schijnwerpers komen daardoor extra op Brabant te staan.

De opening van Dutch Food Week vindt plaats op 7 oktober in ’s-Hertogenbosch met een event op de Markt waar de mooiste producten uit de Brabantse voedselsector te vinden zijn. Daarnaast organiseert AgriFood Capital op 10 oktober het event ‘Digital Food over de rol van data en hightech in de voedselketens van de toekomst. Wat gebeurt er nog meer in Brabant?
 

EEN TIPJE VAN DE SLUIER…
 

  • 7 oktober: landelijke opening van Dutch Food Week in ‘s-Hertogenbosch, met o.a. Voorproeven op de Markt-markt
  • 7 oktober: bijeenkomst van winnaars van de Agrofoodpluim 
  • 7-15 oktober: op FoodSafari door de gemeente Meierijstad
  • 10 oktober: Digital Food – mini symposium van AgriFood Capital i.s.m. JADS over de rol van data en hightech in het voedselsysteem van de toekomst 
  • 12 oktober: CEO meets Startup - inspiratiebijeenkomst door OndernemersLift+
  • 15 oktober: Van A tot Z, een tour door Brabant Voedselland 

En verder onder meer:

  • Horeca Food Waste Challenge georganiseerd door RNOB samen met Rabobank onder leiding van de gemeente Meierijstad
  • Finale van de Brabantse Meesterchef, kookwedstrijd voor vier Brabantse vmbo- en mbo horecaopleidingen 
  • Kantinechallenge Brabant en Flevoland
 
 
 

Onze Dutch Food Week film van 2021: Van schil naar schap

 
Nergens anders is de voedselketen zo compleet en hoogwaardig als in Noordoost-Brabant. Van boer tot bord: we hebben alles in huis. Een echte topregio in agrifood waar data en slimme maakindustrie kansen bieden voor nieuwe, duurzame manieren van voedsel maken én eten. En waar samenwerking voorop staat.
 
Belangrijke redenen voor Peelpioneers om in 's-Hertogenbosch te vestigen. Deze voedselveranderaars verwerken sinaasappelschillen tot verrrassend nieuwe eindproducten. Een mooi voorbeeld van vernieuwend en circulair ondernemerschap! 
 

 

Ook meedoen met Dutch Food Week?
Bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen worden uitgenodigd om mee te doen met hun eigen event. Ga voor meer informatie naar de website van Dutch Food Week