Het Familievarken

Diervriendelijke veehouderij in hightech jasje

Het Familievarken is een innovatief, hightech stalconcept waarin dierenwelzijn centraal staat. Hier leven de varkens zoveel mogelijk samen in hun natuurlijk gedrag. De stal is ontworpen als een soort bouwpakket waardoor het eenvoudig en snel op meerdere locaties kan worden opgebouwd.

Eerste Familiestal in Boekel

De Familiestal stal voldoet aan alle toekomstige milieueisen. In 2019 namen 49 zeugen hun intrek in de allereerste Familiestal in Boekel. In deze proefstal wordt het Familievarken-concept verder verfijnd.

NOS Journaal
Na de jarenlange voorbereiding kwam het eerste Familievarken-vlees op de markt in de zomer van 2020. Het NOS journaal besteede er uitgebreid aandacht aan. Ivo Bekkers, de eerste Familievarken-boer van Nederland geeft een toelichting.

 

 

Het FamilieVarken is een initiatief van Big Developments in samenwerking met Wageningen UR, Universiteit Twente, architecten, boeren, stalbouwers, gemeente Boekel, provincie Noord-Brabant en vele anderen. AgriFood Capital BV hielp bij het vinden van financiering (Europese subsidie OP Zuid) en de locatie van de eerste Familiestal.

Ben jij een voedselveranderaar en ....

Heb je ook een innovatief concept tussen idee en realisatie?

Alternate Text
Neem contact op met Ronald Luijkx Innovatiemanager AgroProeftuin de Peel