JUMP is dé nieuwe kickstart en accelerator voor jonge, ambitieuze foodvernieuwers die hun dromen, ideeën, oplossingen en uitdagingen voor een ander en duurzamer voedselsysteem willen waarmaken. In 2020 ging JUMP als pilot van start. Aan deze eerste editie deden vijf talentvolle voedselveranderaars mee.
Ze vertellen over hun ervaringen.

 

Wie ze zijn? Ivo van Dijk, eigenaar van Dreug; Folkert de Jong, mede-oprichter van Jaapie Food; Danny Joosen, mede-eigenaar van Restaurant 5; Luuk van der Rijt, oprichter van Cocktail Pearls en Chantal van der Noordt, eigenaar van GRUUN & I am GRUUN.

Pitchen voor een mega publiek
Deze eerste JUMPers kregen onder andere een groot podium bij de Food Inspiration Days XI.5 in Veghel. Daar presenteerden zij hun ambities en plannen aan 6.000+ foodprofessionals uit de wereld van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. De pitches konden via een speciale livestream worden gevolgd. De Nederlandse columnist, dichter en schrijver Nico Dijkshoorn gaf na afloop een klinkende recensie. De exclusieve beelden zijn hieronder te zien, met dank aan Food Inspiration.
 

 

"Ik heb verschillende type ondernemers leren kennen, die mij altijd erg geïnspireerd hebben met de visie die ze op bepaalde onderwerpen hebben. Deze inspiratie is erg belangrijk om ook voor jezelf je plan helder te krijgen en zal dit ook zeker in de toekomst op allerlei manieren blijven opzoeken."
Folkert de Jong - Jaapie Food

 


"We kregen hele mooie kansen aangereikt om onze ideeën te pitchen en kregen daardoor extra publiciteit. Het was geweldig om met collega-ondernemers samen te werken en van elkaar te leren tijdens pressurecooker sessies en de verhalen van ieders business!"
Ivo van Dijk - Dreug
 

"Ik heb het als prettig ervaren dat diverse experts, inclusief de overige JUMPers, je kunnen helpen bij het geven van richting aan deze bewegingen en keuzes die ik maak. De lessen en het netwerk die JUMP mij hebben gegeven neem ik mee met de groei van The Social Chef."
Danny Joossen - The Social Chef


"Het JUMPtraject heeft mij via de coaches van Scout veel geholpen met persoonlijke ontwikkeling op het ondernemersvlak. Door JUMP ben ik veel sterker achter mijn concept gaan staan en ben ik er veel meer in gaan geloven."
Luuk van der Rijt - Cocktail Pearls


Helaas dwarsboomde de coronapandemie de plannen van Chantal van der Noordt; zij ging gedurende het traject aan de slag als productontwikkelaar bij Vivera en De Vegetarische Slager.

Ben jij ook een voedselmaker met grote dromen?

Dan hebben we goed nieuws! In september 2022 gaat de tweede editie van JUMP van start. Wil je meer weten of jezelf aanmelden voor het Pitch Event van 24 juni a.s.? Lees hier meer. 

 

Op de foto de JUMPers van het eerste uur met v.l.n.r. Luuk van der Rijt, Folkert de Jong, Danny Joossen, Ivo van Dijk en Chantal van der Noordt

Wil je meer weten over JUMP?

Alternate Text
Neem contact op met Monique de Wit Projectleider JUMP Dream Accelerator