Estafettestokje voor werkgevers bij Metaal- en Lastechniek Nijnsel

11 juni 2018

Persbericht

Keep op Learning on tour

Metaal- en Lastechniek Nijnsel ontving deze maand het estafettestokje Keep on Learning voor werkgevers. Het stokje is een erkenning voor de manier waarop dit metaalbewerkingsbedrijf zijn personeel in staat stelt om zich te blijven ontwikkelen. Ongeveer 24 van de 30 medewerkers zijn doorlopend bezig met leertrajecten. Door het actieve opleidingsbeleid en mogelijkheden om door te groeien is het bedrijf een inspiratiebron voor andere werkgevers. Keep on Learning is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het regionale arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant.

Directeur Marco van de Braak nam onlangs het Keep on Learning estafettestokje namens Metaal- en Lastechniek Nijnsel in ontvangst. Bij dit metaalbewerkingsbedrijf staan ontwikkelen en groeien hoog in het vaandel. Metaal- en Lastechniek is gevestigd in Sint-Oedenrode en er zijn 30 mensen werkzaam. Het bedrijf is gespecialiseerd in productie van maatwerkmachines voor de voedingsmiddelenindustrie.

Persoonlijk opleidingsplan
Marco reageert trots: “Ik vind het fantastisch dat wij het Estafettestokje hebben gekregen. We hebben veel jonge, creatieve mensen in dienst die willen én kunnen leren. In overleg stellen we een persoonlijk opleidingsplan op. Dankzij trainingen en opleidingen zijn onze medewerkers breed inzetbaar. Ruim 80 procent zit voortdurend in leertrajecten. Dat is goed voor zowel hun eigen ontwikkeling als voor ons als bedrijf.”

Zelfstandigheid en zelfvertrouwen
Het verloop in het bedrijf is laag. Marco: “We kunnen onze mensen genoeg doorgroei-mogelijkheden bieden. Bovendien heerst er een open cultuur. Als een medewerker bijvoorbeeld met een opleidingsvraag komt, polsen we of anderen dat ook interessant vinden. Zelfstandigheid en zelfvertrouwen, daar gaat het bij ons om. Ik vind het belangrijk dat we daaraan kunnen bijdragen. Nu we het estafettestokje hebben, wil ik graag een inspiratiebron voor andere werkgevers zijn. Ik heb al een aantal hele leuke reacties via LinkedIn gekregen.”

Van werkgever naar werkgever
Het Keep on Learning estafettestokje wordt elke maand doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door de estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje.

De Werkgeversestafette is een onderdeel van de campagne Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Deze campagne is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het regionale arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant. Kijk voor meer informatie over de campagne of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl.

 

 

Marco van de Braak, directeur Metaal- en Lastechniek Nijnsel

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?