Estafettestokje voor werkgevers naar zorginstelling Sint Jozefoord

30 augustus 2018

Persbericht

Keep op Learning on tour

Het Keep on Learning Estafettestokje is deze maand voor zorginstelling Sint Jozefoord in ’s-Hertogenbosch. Deze symbolische trofee betekent een erkenning voor de manier waarop medewerkers en vele stagiaires in staat worden gesteld om hun talenten te benutten en zich verder te ontwikkelen. Keep on Learning is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het regionale arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant.

Opleidingsfunctionaris Jeanne Opdam nam het Keep on Learning estafettestokje met een grote glimlach in ontvangst. In dit voormalige klooster is ‘voor elkaar zorgen’ verbinding en ontwikkelen van talenten door de zusters met de paplepel ingegeven. Jeanne: “In de geest van de zusters willen we niet alleen goed voor cliënten zorgen maar ook voor onze medewerkers. We kijken naar de kwaliteiten en talenten die ze al bezitten en welke competenties nog verder ontwikkeld kunnen worden.” Sint. Jozefoord biedt verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg en zorg aan huis aan ouderen in de omgeving.

Prachtig leerklimaat
In Sint Jozefoord worden leerlingen opgeleid voor diverse beroepen binnen de zorgverlening. De deur staat open voor iedereen die z’n talent wil ontwikkelen, van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot studenten van HBO-opleidingen. “Stagiaires zijn de beste vorm van bijscholing”, vervolgt Jeanne. “Zij brengen de nieuwste theorie mee. Ze laten ons zien wat we al goed doen maar confronteren ons ook met zaken die beter kunnen. Samen met de scholen creëren we een prachtig leerklimaat.”

Hybride onderwijs
Vorig jaar is Sint Jozefoord in samenwerking met het Koning Willem 1 College gestart met Praktijk Gestuurd leren. In deze nieuwe onderwijsvorm gaan leerlingen na drie weken de praktijk in. Vanuit de praktijk wordt gekeken wat er nodig is aan theorie op de opleiding. Deze nieuwe leermethode blijkt goed aan te sluiten bij de ontwikkeling van studenten. Bovendien krijgen werkgevers hierdoor nog beter opgeleid personeel. Een win-win-situatie dus.

Iedereen kan ontwikkelen
De zorg is een zogenoemde kraptesector, dat wil zeggen dat er een tekort aan personeel is. Daar merkt Sint Jozefoord, al enkele jaren op rij Beste Werkgever, nog niet zoveel van. “We volgen echter nauwlettend alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en passen ons HR-beleid hierop aan. Het is belangrijk om steeds vooruit te kijken,” aldus Jeanne. “Dat alle mensen kunnen leren, kunnen ontwikkelen, en talenten hebben is echter van alle tijden. Wij vinden dat iedereen kan meedoen binnen onze samenleving en dus ook op de arbeidsmarkt.”

Bekijk hier de film over Sint Jozefoord.

Van werkgever naar werkgever
De Werkgeversestafette is een onderdeel van de campagne Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Elke maand wordt het estafettestokje doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje.

Kijk voor meer informatie over de campagne of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl.


 

Opleidingsfunctionaris Jeanne Opdam neemt het stokje in ontvangst

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?