Van Doren Engineers krijgt Estafettestokje voor werkgevers

22 oktober 2019

Persbericht

Keep on Learning on tour

Deze maand gaat het Keep on Learning Estafettestokje naar Van Doren Engineers in Boekel. Het is een erkenning voor de manier waarop het installatiebedrijf invulling geeft aan leven lang ontwikkelen. Medewerkers worden aangemoedigd om regie te nemen op hun eigen groei en ontwikkeling. Zo maken opleidingstickets, workshops en een eigen bedrijfsschool deel uit van een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op ´werven, binden en boeien’. Keep on Learning is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant.

Algemeen directeur, en tevens een van Brabants Besten, Jos van Doren (54) nam het Keep on Learning estafettestokje in ontvangst. Hij geeft leiding aan het familiebedrijf dat al 60 jaar actief is in het automatiseren van fabrieken. Met zes vestigingen en 300 vaste medewerkers is Van Doren Engineers een ‘middenbedrijf’. Via een inspirerend opleidingsprogramma kan iedereen continu blijven leren en ontwikkelen.

Van Doren Academy
De installatietechniek is een sector die flink in beweging is en waarin een grote behoefte is aan goede vakkrachten. Om die reden koos Jos van Doren een aantal jaar geleden om een andere weg in te slaan. “Wij besloten om het bedrijf, zoals we het zelf noemen, te kantelen”, vertelt hij. “We ontwikkelden programma’s om nieuw talent aan te trekken maar vooral ook goede mensen te houden. Hierin draait alles om werven, binden en boeien.”

Deze programma’s komen samen in de Van Doren Academy. Jonge mensen kunnen op zaterdag komen werken om vanaf het begin het vak te leren, in plaats van bijvoorbeeld vakkenvullen. Met opleidingstickets kunnen medewerkers cursussen en opleidingen volgen en zo regie nemen op hun eigen groei en ontwikkeling. Ook worden regelmatig workshops georganiseerd. Daarnaast heeft Van Doren samen met het Summa college een interne bedrijfsschool voor BBL-leerlingen opgezet.

Inspiratie voor andere ondernemers
“Wij vinden het belangrijk dat onze mensen flexibel zijn. Dat leren ze onder andere door afwisselend op korte projecten te werken,“ vervolgt Jos. Dat hij uitblinkt in innovatief werkgeverschap blijkt wel uit zijn benoeming eerder dit jaar als een van de Brabants Besten. Jos is daarmee een grote inspiratie voor andere ondernemers. Het Keep on Learning Estafettestokje gaat dan ook welverdiend naar Van Doren Engineers. Bekijk hier het filmpje.

Van werkgever naar werkgever
De Werkgeversestafette is een onderdeel van de campagne Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Het Estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet.

Eerder ging het stokje al naar Vion (Boxtel), Metaal- en Lastechniek Nijnsel (Sint Oedenrode), Sint Jozefoord (’s-Hertogenbosch), Hutten (Veghel), Kemkens (Oss), Van den Bosch Transporten (Erp), Christian Chocolaterie en Patisserie (Oss) en Van der Horst Aannemers (Mill). Kijk hier voor alle stokjeshouders.

Kijk voor meer informatie over de campagne of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?