Nieuws

Ruim voldoende voor agrarische sector in Land van Cuijk

De inwoners van het Land van Cuijk waarderen de agrarische sector in het Land van Cuijk met een gemiddeld rapportcijfer van 7,3. Daarbij valt op dat de tuinbouwbedrijven aanmerkelijk beter scoren dan de veehouderijen in de regio.

Lees meer

HAS Hogeschool komt met project naar Oss

Drie studenten van de HAS Hogeschool hebben onderzocht wat Agrifood voor de Osse economie betekent. Het eindrapport Samen sterker in Agrifood staat op www.oss.nl/agrifood

Lees meer

Feestelijke uitreiking 100ste Startersbeurs Uden

startersbeurs 1

Op woensdag 9 juli heeft Robin Verkuijlen de 100ste Startersbeurs van de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant ontvangen.

Lees meer

Soepel naar een diploma of baan in de techniek

techniekplaatje art

In een volle zaal met vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden vond op 19 juni 2014 de Startbijeenkomst Toptechniek in bedrijf Noordoost-Brabant plaats bij Koning Willem I college in ’s-Hertogenbosch. In het programma Toptechniek in bedrijf werken deze partijen samen met als doel: voldoende goedgeschoolde technische vmbo en mbo vakkrachten voor nu en in de toekomst.

Lees meer

Verhuizing AgriFood Capital

AgriFood Capital gaat verhuizen! Per 1 juli 2014 vindt u ons in het Agri&Food Plaza te 's-Hertogenbosch.

Lees meer

Meer vacatures in Brabant

Op 3 juni 2014 presenteerde het UWV Werkbedrijf in Den Bosch de nieuwste Arbeidsmarktprognose voor 2014-2015. Er is sprake ‘broos’ herstel van de regionale economie. Het aantal vacatures in Noord-Brabant stijgt en naar verwachting zal het aantal WW-uitkeringen licht dalen.

Lees meer

Minister Kamp: 'Veghel spectaculaire gemeente'

ministerkamppb

"Als in Veghel iets niet lukt, dan lukt het nergens." Minister Henk Kamp van Economische Zaken stak zijn bewondering voor het Brabantse bedrijfsleven niet onder stoelen of banken.

Lees meer

Kankeronderzoek op Pivot Park breidt zich uit

pivotnieuws

Het kankeronderzoek op Pivot Park breidt zich uit. Opnieuw vestigt zich er een bedrijf dat zich bezig houdt met therapieën voor de behandeling van kanker, in dit geval onder andere leukemie. Het bedrijf Glycostem Therapeutics versterkt per 19 mei life sciences park Pivot Park in Oss.

Lees meer

Herstelplan Maashegge: 'Gebied verdient hogere status’

maashegge

Dankzij het Herstelplan Maasheggen heeft het Maasheggen gebied een geweldige oppepper gekregen. Een aantal betrokken partijen zien het echter veel meer als een begin dan als een afronding. Want de stille ambitie is om het gebied naar een hogere status te tillen.

Lees meer

Boeren en tuinders goed op weg naar klimaatdoelen

agrosectorpb

Landbouwbedrijven zijn goed op weg om de klimaatdoelen en de doelen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie in 2020 te halen. De landbouwsector produceert in Nederland al jaren meer elektriciteit dan ze verbruikt.

Lees meer

Duurzaam ondernemen in de voedselindustrie

bijlage pers tasty10 web

Switch is initiatiefnemer van het programma 'Tasty10, good in food'. Tien bedrijven in Zuid-Nederland in de voedselindustrie die laten zien dat het wel degelijk mogelijk is rekening te houden met mens en milieu, op het bedrijf in Nederland, maar ook over de grenzen.

Lees meer

Coppens ondertekent overeenkomst afname insectenproducten

coppenspb

Op vrijdag 9 mei ondertekenden Hendrik de Vor, Kees Aarts en Tarique Arsiwalla in het Brabantse provinciehuis in ’s-Hertogenbosch twee overeenkomsten voor de productie en afname van insectenvet en -eiwit, om deze industrieel te verwerken en valoriseren in diervoeders.

Lees meer

Corijn aangetrokken als senior projectontwikkelaar

Daniella 001kleur

Daniëlla Corijn is onlangs aangetrokken als senior projectontwikkelaar voor Agrifood Capital.

Lees meer

Agro meets ICT

Op initiatief van De ICT-Community en De Jamfabriek gaan directieleden uit de ICT-sector en de agrosector medio mei bij elkaar aan tafel. Doel van het gesprek is om thema’s waarmee de agrosector worstelt boven tafel te krijgen. ICT-bedrijven kunnen vervolgens een visie ontwikkelen om bij te dragen aan oplossingen.

Lees meer

Hutten lanceert open food innovatienetwerk Foodsquad

foodsquad

6 mei is Foodsquad van start gegaan. Foodsquad is de ‘opvolger’ van het Hutten Innovatie Centrum dat ruim een jaar geleden is gestart. Na een succesvolle periode met veel afgeronde innovatieprojecten is het tijd voor een volgende fase: een open food innovatienetwerk.

Lees meer

Studenten HAS Hogeschool winnen Boer2Burger-award

Boer2Burger award

Studenten van HAS Hogeschool in Den Bosch hebben met hun initiatief ‘Bernard/Marie & het Ketenfestijn’ de Boer2Burger award in de wacht gesleept. De gemeente Oss met het initiatief ‘Voedsel vormt Oss’ werd gedeeld tweede.

Lees meer

Innovatievouchers beschikbaar voor MKB-ondernemers

MKB-ondernemers in de Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen kunnen innovatievouchers aanvragen om onderzoek te laten uitvoeren door Wageningen UR. Er zijn ongeveer 80 vouchers beschikbaar ter waarde van 2500 tot 7500 euro. Bedrijven moeten daar eenzelfde bedrag bij leggen.

Lees meer

Wools.nu ‘groen bedrijf van de maand’ april

wools

Het platform Wools.nu in Vlijmen is uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand april’. Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie) van de provincie Noord-Brabant overhandigde de bijbehorende oorkonde aan de drie initiatiefnemers Betty Stikkers, Saskia Duives-Cahuzak en Hetty Moriën.

Lees meer

€ 10 miljoen beschikbaar voor publiek-private samenwerking

Op 15 april opent de Topsector Agri & Food een call voor voorstellen voor publiek-private samenwerking (PPS). Ondernemers en private organisaties die een onderzoeksvraag willen uitzetten bij DLO en/of TNO hebben tot uiterlijk 15 mei de tijd een kort onderzoeksvoorstel in te dienen. Het budget voor 2015 van deze oproep is ongeveer € 10 miljoen.

Lees meer

Extra impuls aanpak jeugdwerkloosheid

120 fullimage baggerman 1

Zes projecten in de regionale aanpak van Jeugdwerkloosheid krijgen extra geld van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Lees meer

ROC de Leijgraaf en Hutten reiken 48 mbo-diploma’s uit

diplomeringklein 290 240

‘We hebben een fantastische kans gekregen, uitstekende docenten en begeleiding gehad en met elkaar een geweldig resultaat behaald,’ zo omschrijft Esther Koëter in een notendop het opleidingstraject dat ze met nog 47 andere Hutten-collega’s afgelopen jaar volgde bij ROC de Leijgraaf.

Lees meer

Fortified Food Coatings loopt voorop

food coating

Fortified Food Coatings is een nieuw concept dat maaltijden verrijkt door een coating van gelatine over de maaltijd aan te brengen.

Lees meer

Meer dan 10.000 nieuwe leerbedrijven ondanks crisis

jongeren voorkant

De laatste vier maanden van 2013 zijn er ondanks de crisis ruim 10.000 nieuwe leerbedrijven bijgekomen

Lees meer

MKB Innovatiestimulering Topsectoren

MKBI MIT 2

MKB Innovatiestimulering Topsectoren gaat 15 april open

Lees meer

Groen Platform

groen platform overzicht

In 2014/2015 gaat het Groen Platform circa € 500.000 investeren in groene leefbaarheidsprojecten.

Lees meer

AgriFood Capital in 2020 dé topregio in Agri & Food

wijzer 1

Lees hier de editie van de ondernemer van het Brabant Dagblad

Lees meer

INTERREG 2014-2020 krijgt vorm en inhoud

wijzer 1

Kennisinstellingen, bedrijven, en overheden kunnen zich gaan opmaken voor de vijfde ronde van het Europese subsidieprogramma INTERREG.

Lees meer

Studenten aan de slag met Smaak van Morgen

groen idee

Vijf studententeams van HAS Hogeschool, ROC Koning Willem 1 College, ROC de Leijgraaf en Avans Hogeschool gaan nieuwe bedrijven opzetten met nieuwe toepassingen voor consumenten in de Agro & Food sector.

Lees meer

''Topondernemers geven, delen en werken samen met startende ondernemers''

Rachel Nel Pmek2

Vanaf 1 maart gaat de inschrijving voor Picknick met een Klik editie drie weer open.

Lees meer

Samenwerking in Noordoost-Brabant zorgt voor impuls aan agrifoodsector

wijzer 1

Tijdens de eerste Bestuurlijke Regiodag 2014 in De Ruwenberg, Sint-Michielsgestel, hebben 20 gemeenten en 2 waterschappen uit Noordoost-Brabant getekend voor AgriFood Capital.

Lees meer

Brabant beste regio in West-Europa voor buitenlandse investeerders

fDi logo

De Financial Times heeft Brabant verkozen tot dé regio met de beste investeringsstrategie van West-Europa “Top 10 Western European Regions - FDI Strategy“ voor het aantrekken van internationale investeerders.

Lees meer

Herman Wijffels Innovatieprijs nu ook voor Food & Agri en Circulaire Economie

rabobank logo

De Herman Wijffels Innovatieprijs voor concrete, kansrijke en duurzame innovatie kent vanaf dit jaar drie categorieën. Nieuw, naast Zorg & Welzijn, zijn Food & Agri en Circulaire Economie

Lees meer

Arbeidsmarktprogramma 5* Noordoost Brabant Werkt! op stoom

netwerk

5* Noordoost Brabant Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital, presenteerde op 11 februari de resultaten van haar eerste jaar.

Lees meer

Heijmans krijgt een eigen campus voor de bouw in Rosmalen

heijmans

Op 4 februari jl. hebben de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Provincie Noord-Brabant, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool en Heijmans de samenwerkingsovereenkomst ondertekent voor SPARK, dé crossover voor innovatie en technologie in de bouw.

Lees meer

Persbericht "Stadse Boeren voor Leefbaarheid"

wolkje

De samenwerkingspartners Stichting Conceptenbouwers, Typisch Kunst en Groen, Bossche Boeren Junior, Berghkwartier en BergBoss, HAS Den Bosch, Helicon Den Bosch, Partners Proeftuin Spoorzone Tilburg en de Brabantse Milieu Federatie, investeren samen met de provincie Noord Brabant bijna een miljoen euro in 'De Stadse Boeren community voor leefbaarheid‘ in de provincie.

Lees meer

Twee teams uit Bossche regio naar landelijke finale First LEGO League

FLLlogo color NEW820 jpg

De teams Klub Kongzi Havensingel (van ’t Kanteel) uit ’s-Hertogenbosch en Talenttraject 1 van ’t Rodenborch College uit Rosmalen hebben zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van de First LEGO League op 25 januari 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer

Persbericht Schapenwol producten van Wools.nu winnaar Biobased Economy competitie 2013 in Noordoost-Brabant

scahaap

Wools.nu, een platform en onderneming voor wolproducenten en wolproductontwikkelaars, is winnaar geworden van de Biobased Economy prijs Noordoost-Brabant.

Lees meer

Mirjam Sterk bezoekt arbeidsmarktregio

WP 20131212 009

Donderdag 12 december bracht de landelijke ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, een bezoek aan de arbeidsmarktregio.

Lees meer

Persbericht Marga Huijbregts projectmanager Arbeidsmarkt en Onderwijs

images1EYTGO09

Sinds 1 november is Marga Huijbregts werkzaam bij BZW als projectmanager voor de regio Noordoost Brabant.

Lees meer

Wie produceert in de toekomst ons voedsel

media xl 2

Slechts 4 procent van de boeren in Nederland is jonger dan 35 jaar. Een schrikbarend laag aantal als je nagaat dat het om voedselzekerheid gaat.

Lees meer

Persbericht: Startersbeurs voor jongeren nu ook in Noordoost-Brabant

130131 0477

De Startersbeurs is – na ’s Hertogenbosch – nu ook beschikbaar voor jongeren uit de andere 18 gemeenten in Noordoost-Brabant.

Lees meer

FAQ Regionale Samenwerking

faq red

Meest gestelde vragen en hun antwoorden rondom de besluitvorming van de verdergaande regionale samenwerking Noordoost Brabant

Lees meer

Nieuwsbrieven

nieuws 2 Lees meer

Huub Doormans benoemd als directeur Ondernemingslift+

ondernemingslift

Na de opstart eerder dit jaar onder leiding van Frans van Waes heeft het bestuur van OndernemersLift+ Huub Dormans per 1 november 2013 benoemd als directeur van OndernemersLift+.

Lees meer

Persbericht AgriFood Capital

wijzer agrifoodcapital

AgriFood Capital maakt werk van innovatie in voeding, gezondheid en duurzaamheid

Lees meer

Uitvoeringsstrategie Groenblauwe structuren

vitaallandelijk1

Vanuit het Platform Groene Ruimte, thema Omgeving& Water, wordt sinds dit jaar gewerkt aan het project ‘Groenblauwe structuren Noordoost Brabant’.

Lees meer

Breed consortium investeert € 76 miljoen in gebied langs A59

448FE373FCBE41B7B59CBB9B2503BDF5

Een breed consortium investeert 76 miljoen in de fysieke kwaliteit van het gebied langs de A59 tussen Den Bosch en Waalwijk, de zogenaamde Oostelijke Langstraat.

Lees meer

Internationaal onderzoekscentrum van PlantLab en Syngenta in 's-Hertogenbosch

plantlab medres

Het Bossche bedrijf PlantLab bouwt in de De Gruyterfabriek een nieuw hoofdkantoor.

Lees meer

Mestoverschot als deel van de oplossing

mest e030ef0e88fe27cdc125790900634cfb 0

‘We zien mest nog teveel als een probleemstof’, zegt Henri Elen met enige nadruk. ‘Maar in feite is het mestoverschot een oplossing voor allerlei andere problemen, zoals bodemdegradatie, tekort aan voedingsstoffen en de groeiende vraag naar duurzame energie.’

Lees meer

Noordoost-Brabant in Financieele Dagblad

Bijlage agro food Financieele Dagblad 25 september 2013

Noordoost-Brabant schittert op de achterzijde van de agro & food bijlage van het Financieele Dagblad van 25 september 2013. Bladert u mee?

Lees meer

Marringa aangetrokken als senior projectontwikkelaar

Marringa

Robert Jan Marringa is onlangs aangetrokken als senior projectontwikkelaar voor 5-sterren Noordoost Brabant.

Lees meer

Goed Biobased idee? Win € 10.000,- !

biobased

Heeft u een kansrijk idee voor nieuwe bedrijvigheid in de Biobased economy van Oost-Brabant? Goed Biobased idee? Win € 10.000,- !

Lees meer

MKB-Innovatiestimulering Topsectoren

mit regeling teaser

Nederlandse mkb-ondernemers spelen een belangrijke rol in innovatieve activiteiten en versterken de economie. Speciaal voor mkb-ondernemers biedt het ministerie van Economische Zaken instrumenten aan. Zo kan het mkb aansluiten bij innovatie-activiteiten binnen de topsectoren.

Lees meer

Neem een kijkje van de tour wegverbreding N279

Octocopter beelden en animaties van wegverbreding N279 van 's-Hertogenbosch naar Veghel

Lees meer

Sluit je aan bij B-Riders

In heel Brabant rijden binnenkort B-Riders naar hun werk.

Lees meer

Aantal werkzoekenden in Noordoost-Brabant nagenoeg gelijk

De nieuwste cijfers van het UWV tonen het aan: het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in de provincie Brabant is in juni nagenoeg onveranderd ten opzichte van de cijfers in mei 2013.

Lees meer

Kansenkaart Toerisme, Recreatie en Cultuurhistorie

S25C 413041815050

De regio Noordoost Brabant is rijk aan cultureel erfgoed en heeft vele toeristisch recreatieve bezienswaardigheden.

Lees meer

Vooral vraag naar technisch en industrieel personeel in Noordoost-Brabant

Iedere maand publiceert het UWV de actuele stand van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de 35 arbeidsmarktregio’s, zo ook in Noordoost-Brabant.

Lees meer

Regio’s aan zet

Vanaf 2020 krijgen scholieren op alle 7.000 basisscholen les in wetenschap en technologie.

Lees meer

Persbericht €25 miljoen beschikbaar voor arbeidsmarktregio’s

Huib van Olden tekent namens regio Noordoost-Brabant Intentieverklaring Regionale Aanpak Jeugdwerkloosheid

Lees meer

Paul de Krom van commissie Techniekpact brengt werkbezoek

‘Brainport 2020 is voorbeeld voor andere regio’s in het land’

Lees meer

Huub Dormans benoemd als directeur OndernemersLift+

Na de opstart eerder dit jaar onder leiding van Frans van Waes heeft het bestuur van OndernemersLift+ Huub Dormans per 1 november 2013 benoemd als directeur van OndernemersLift+.

Lees meer

Nieuwe aansluiting A50 in Uden-noord voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Lees meer

5-sterren Noordooost Brabant maakt bezwaar tegen provinciale plannen Openbaar Vervoer

Lees meer

International opportunities for life sciences cooperations

On 1 February 2013 an interesting new opportunity for life sciences SMEs will start: the Call for Incentives of the IN2Life Sciences project will then open.

Lees meer

Nederlandse bedrijven starten samenwerking gezonde voeding voor ouderen, (top)sporters en patiënten

Lees meer

Nieuwe aanbesteding Openbaar vervoer

De provincie zoekt het komende jaar één of twee bedrijven die vanaf 1 januari 2015 het busvervoer kunnen verzorgen in Brabant, met uitzondering van het SRE gebied rond Eindhoven.

Lees meer

Nieuwsbrief Land van Cuijk

Lees hier de laatste nieuwsbrief van het Land van Cuijk

Lees meer

Noordoost-Brabant gaat voor duurzame mobiliteit

De dertien milieuwethouders van de regio Noordoost-Brabant hebben de Brabants Groene Routekaart ondertekend.

Lees meer

Tijdens 1ste RegioTop gaven ruim 200 ‘decision makers’ uit Noordoost-Brabant ‘acte de présence’

Rombouts: ‘Noordoost-Brabant moet smeulende veenbrand beteugelen door keihard te kiezen voor Agro en Food’

Lees meer

Duurzame groei vanuit de basis

Een uitgave van PWC en 5-sterren Noordoost Brabant over de ontwikkelingen en strategische ambities van Noordoost-Brabant

Lees meer

Hoogwaardig openbaar vervoer in Noordoost-Brabant

Bekijk hier de film over hoogwaardig openbaar vervoer in de regio!

Lees meer

Ik kom in actie op 3 november!

Help brabant op weg naar nul verkeersdoden! Stem op de 5nob acties!

Lees meer

Veel lof voor opleidingsbeleid Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de vijfjaarlijkse accreditatie als STZ-ziekenhuis met glans doorstaan.

Lees meer

BZW: Versterken slagkracht bestuur Noordoost-Brabant urgent

In een brief aan het College van Gedeputeerde Staten heeft het bestuur van de BZW Noordoost-Brabant gepleit om voortvarend aan de slag te gaan met het versterken van de bestuurskracht in deze regio.

Lees meer

JBZ en Van Hoeckel samen in food care

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat een intensieve samenwerking aan met Van Hoeckel op het gebied van de levering van ingrediënten voor de maaltijdverzorging.

Lees meer

Netwerk de Peelhorst online!

Bent u benieuwd waar verschillende partijen mee bezig zijn in de Peelhorst? Of heeft u ideeën over de toekomst van de landbouw daar?

Lees meer

De regio op de kaart met FHF

5-sterren Noordoost Brabant zet met Food, Health en Farma de regio op de kaart

Lees meer

Nieuwe rapporten onthullen volle omvang Nederlandse Life Sciences sector

Effectieve partnering in Life Sciences gedurende recessie Nieuwe rapporten onthullen volle omvang Nederlandse Life Sciences sector

Lees meer

Gemeenten NO-Brabant moeten krachten bundelen

Voorlopige aanbevelingen van de Adviescommissie Krachtig Bestuur in Brabant:

Lees meer

Brabants Prinsjesdagontbijt 2012

Brabantse Kamerleden, leden van Gedeputeerde Staten, B5-burgemeesters en het Brabantse bedrijfsleven ontmoetten elkaar 19 september op het jaarlijks terugkerende Prinsjesdagontbijt. Hierbij presenteerde de provincie een gadget in de vorm van een placemat met infographics, layar en qr-code.

Lees meer

Brabant Magazine nr. 6!

Het nieuwste nummer van Brabant Magazine staat online. Daarin: Beslis mee over de toekomst van Brabant, familiebedrijven "it's all in the family", de stand van de natuur, en nog veel meer.

Lees meer

Bereikbaarheid Veghel; overheid en bedrijven slaan handen ineen

Rijkswaterstaat, de provincie, gemeente Veghel en het Veghelse bedrijfsleven hebben vandaag concrete afspraken gemaakt om de bereikbaarheid van de Veghelse bedrijventerreinen te verbeteren.

Lees meer

Ondernemerslift organiseert workshop van niets iets maken

Leer associëren en laat ideeën uitgroeien tot ijzersterke bedrijven op donderdag 27 september

Lees meer

Streeknetwerk Noordoost Brabant

Per 1 juli jongstleden zijn de reconstructie- en gebiedscommissies in Brabant opgeheven.

Lees meer

Filter nieuws