Aan de slag voor beter eten in de zorg

6 september 2018

Nieuws

Na het succes in andere regio’s gaat op 10 oktober a.s. het programma ‘Duurzaam en Gezond Aan Tafel’ ook in Brabant van start. Het is een initiatief gericht op de aanpak van voedselverspilling en verbetering van de kwaliteit van leven in zorginstellingen. Binnen een jaar werken zorgorganisaties tot naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen. Ervaring bij meer dan 100 instellingen laat zien dat lekker, gezond en duurzaam eten in de zorg bijdraagt aan een sneller herstel, een betere gezondheid en betere kwaliteit van leven.

‘Duurzaam en Gezond Aan Tafel’ is ontwikkeld door Diverzio, een organisatie gespecialiseerd in gezond en duurzaam eten in instellingen. In Brabant kunnen 10-15 instellingen aan de slag dankzij de samenwerking met AgriFood Capital, Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o. en Stichting Godshuizen. In AgriFood Capital wordt ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ uitgevoerd binnen het thema Voeding en Gezondheid, één van de speerpunten van de regionale samenwerking.

Lees het persbericht van 6 september 2018.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?