AgriFood Capital Werkt! start proef met wervingstool PlaytoWork

27 juni 2018

Nieuws

Gamen voor een betere baan

De komende maanden gaat AgriFood Capital Werkt! een proef doen met het werven van personeel via serious gaming. Samen met PlaytoWork wordt onderzocht hoe serious gaming ingezet kan worden om (jonge) werkzoekenden en werkgevers effectief aan elkaar te koppelen.


In de huidige, krappe arbeidsmarkt worden werkgevers gedwongen om anders en innovatiever te werven. Ook om kandidaten te zoeken op andere, minder voor de hand liggende plekken. Daarbij worden naast de gevraagde vaardigheden ook persoonlijkheid en gedrag steeds relevanter om een functie goed te kunnen uitoefenen.

PlaytoWork is een vernieuwende online wervings- en selectietool die kan voorzien in deze behoeften van werkgevers. Het is een gratis app gericht op schoolverlaters van het MBO, die na het spelen van een aantal korte serious games, inzicht krijgen in wie ze zijn en welke beschikbare banen op hun profiel matchen. De werkzoekende kan vervolgens zelf contact opnemen met de werkgever via email, telefoon of Whatsapp.

Doordat de tool aansluit aan bij de belevingswereld van jongeren krijgen werkgevers beter toegang tot deze doelgroep. Vooral door MBO’ers en vroegtijdig schoolverlaters op niveau 1 – 4 worden serious games gebruikt als vervanger voor traditionele e-assessments: slimme spelletjes spelen voor een baan.  

Binnen de proef zullen workshops voor docenten en studenten worden georganiseerd. Voor 50 vacatures van werkgevers worden de plaatsingskosten, inclusief maximaal 10 matches van werkzoekenden per vacature, door Agrifood Capital bekostigd. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om mee te doen, kunnen zich hiervoor aanmelden. Dat kan bij Jaap Schoeman van PlaytoWork (tel: 06-52027623, e-mail: jaap@playtowork.nl). Voor deze bedrijven wordt voor 50 vacatures, inclusief maximaal 10 matches per vacature, de plaatsingskosten vergoed.

Meer informatie over PlaytoWork: Jaap Schoeman jaap@playtowork.nl en/of via www.playtowork.nl. Of download de gratis app via Google Play of App Store voor een eerste indruk.   

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?