Agrofoodpluim naar topkok Martien Bos voor Smaakcentrum

22 december 2017

Nieuws

Op 21 december jl. ontving topkok Martien Bos de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Anne-Marie Spierings. Bos kreeg de pluim voor de voedingslessen die hij in zijn Smaakcentra in Cuijk en Boxmeer geeft aan kinderen van de groepen 7 en 8.

Ongeveer drie jaar geleden startte Bos in zijn huis in Linden een Smaakcentrum. Anderhalf jaar later volgde een tweede Smaakcentrum in Boxmeer. Alle basisscholen in beide gemeenten krijgen theorie- en praktijkles over voeding in het Smaakcentrum. De smaaklessen zijn gratis en worden gegeven onder schooltijd. Ze worden verzorgd door 80 vrijwilligers en gefinancierd door het bedrijfsleven in het Land van Cuijk. 

Er zijn vergevorderde plannen om het Smaakcentrum concept uit te rollen naar andere gemeenten. Hierbij wordt hij ondersteund door AgriFood Capital. Bos is ook betrokken bij Keukenbazen, de jaarlijkse kinderkookwedstrijd in Noordoost-Brabant van AgriFood Capital. Zijn team won de eerste editie in 2015.

Lees meer over de uitreiking van de Agrofoodpluim aan Martien Bos op de website van de provincie. Lees ook het interview dat AgriFood Capital eerder dit jaar met hem had.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?