Brabantse finalist voor European Young Chef Award bekend

28 augustus 2019

Nieuws

De jonge kok in opleiding Vic Tosseram gaat Brabant in oktober vertegenwoordigen tijdens de finale van European Young Chef Award 2019 in Griekenland. Hij werd op 27 augustus jl. door een vakkundige jury uitgeroepen tot de winnaar van de Brabantse voorronde.

Vic won de voorronde met zijn originele variatie op het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. In ZiN Inspiratielab in Veghel streed hij samen met zes andere leerling-koks van De Rooi Pannen om een plek in de finale van de Europese wedstrijd.

Brabantse finalisten van eerdere voorrondes waren de jonge, talentvolle chefs Tim Bressers (2018), Bon Satwadee (2017) en Jan van Hout (2016). Ga voor meer informatie over deze internationale competitie naar de website van European Young Chef Award.

De Brabantse voorrondes van de European Young Chef Award worden jaarlijks georganiseerd door Noord Brabant Culinair in samenwerking met Sligro, AgriFood Capital, De Rooi Pannen en FoodUp!Brabant. Met dit initiatief willen de partijen het Brabantse gastronomische erfgoed in stand houden en jonge talenten uit Brabant ondersteunen. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?