Convenant tegen voedselverspilling in ‘s-Hertogenbosch

15 maart 2018

Nieuws

Drie supermarkten, vier restaurants, een onderwijsinstelling, een cateringbedrijf, de Grow Campus en het bedrijf NoFoodWasted ondertekenden op 14 maart jl. een convenant om de komende drie jaar voedselverspilling in en rond ’s-Hertogenbosch gezamenlijk aan te pakken. Het convenant wordt ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De Afgeprijsd-app van het Bossche bedrijf NoFoodWasted speelt een centrale rol in dit nieuwe samenwerkingsinitiatief. De deelnemende organisaties gaan via de app maaltijden die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen met korting aan hun bezoekers en leerlingen aanbieden. Op deze manier wordt verspilling tegengegaan. Studenten van de Grow Campus zullen de effecten van het gebruik van de app onderzoeken. Lees meer in het persbericht.

Het convenant werd ondertekend tijdens de themamaand ‘Samen tegen verspilling’ van We Are Food 2018. AgriFood Capital en OndernemersLift+ zijn betrokken geweest in de beginfase van de Afgeprijsd-app.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?