Forse groei van banen en vacatures in Noordoost-Brabant

6 november 2018

Nieuws

Het UWV publiceerde onlangs de 2018-editie van ‘Regio in Beeld’, dé jaarlijkse publicatie over de stand van de regionale arbeidsmarkten.

De rapportage voor Noordoost-Brabant laat onder andere zien dat er in deze arbeidsmarktregio momenteel 304.000 banen zijn. Daar komen in 2018 en 2019 ongeveer 9.000 banen bij. In de zorg, industrie en bouw dreigen aanhoudende personeelstekorten. Vooral technische beroepen en ICT-beroepen zijn niet gemakkelijk in te vullen. Daarnaast is bijna de helft van het aantal vacatures voor lager opgeleiden.

Het rapport bevat daarnaast prognoses van knelpunten in de personeelsvoorziening en mogelijke oplossingsrichtingen waaronder leven lang ontwikkelen, meer werkzoekenden uit kwetsbare groepen aan de slag en betere studievoorlichting.

Kijk voor deze en andere bevindingen in de samenvatting van Regio in Beeld Noordoost-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?