Prijsvraag Brood en Spelen voor verandering platteland

21 februari 2018

Nieuws

Het platteland ondergaat de komende jaren grote veranderingen. Dat vraagt nu om voorbereiding en actie. Behalve grote kansen zijn er ook stevige uitdagingen, namelijk klimaatverandering, de wateropgave, natuurbeheer, energietransitie en dierziektes. Daarnaast komen stallen en schuren in snel tempo leeg te staan doordat veel boeren zonder opvolgers of toekomstperspectief hun bedrijf stoppen. Ook vragen vergrijzing en een krimpende bevolking om een andere inrichting van het platteland.

Met de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen roepen Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman grondeigenaren en ontwerpers op om samen vernieuwende ideeën uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat. Kijk op www.prijsvraagbroodenspelen.nl voor meer informatie.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?