Proeflocatie voor agrarische vernieuwing van start

19 mei 2017

Nieuws

Noordoost-Brabant heeft er een living lab bij om innovaties in voedsel en biobased productie te onderzoeken: proeflocatie Agro As de Peel. Op 18 mei jl. werd de testlocatie officieel geopend in aanwezigheid van ca. 30 ondernemers, bestuurders en andere belangstellenden uit de regio. Verspreid over een gebied van vijf hectare kunnen ondernemers, overheden en kennisinstellingen emissieloze veehouderijconcepten, alternatieve eiwitproductie en biobased productie- en verwerkingsprocessen van de toekomst testen.

Momenteel worden op de proeflocatie sorghum en industriële hennep geteeld. De komende tijd zullen hier meer innovatieprojecten landen die agrarische vernieuwing moeten gaan brengen. De eerste resultaten van de proeflocactie worden gepresenteerd tijdens de Dutch Agri Food Week in oktober. Proeflocatie Agro As de Peel draagt bij aan de ambitie van AgriFood Capital om Agro As de Peel te ontwikkelen tot hét voorbeeldgebied van duurzame primaire productie. Lees hier het persbericht.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?