Protix wil zich vestigen in ’s-Hertogenbosch

15 juni 2017

Nieuws

Protix kondigt aan zich te willen vestigen in ’s-Hertogenbosch. Het Brabantse bedrijf is gespecialiseerd in productie van eiwitmeel op basis van insectenlarven. Insecten zijn net als bijvoorbeeld algen, noten en grassen ‘groene grondstoffen’ die een oplossing kunnen bieden voor de noodzakelijke verduurzaming van de agrifood-sector. Veevoederbedrijven en viskwekers zien insecten-eiwit als milieuvriendelijk alternatief voor soja en vismeel.

De grootte van het centrum dat Protix bouwt, is wereldwijd uniek: nergens anders vindt op deze schaal larvenkweek voor de agrifood-sector plaats. Ook zullen er nieuwe eiwitproducten worden ontwikkeld. Het nieuwe centrum gaat werk bieden aan 70 tot 80 medewerkers. Een deel daarvan zal worden ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De keuze viel op ’s-Hertogenbosch vanwege de centrale ligging en de nabijheid van HAS Hogeschool en de Jheronimus Academy of Datasciences (JADS). Ook speelden het actieve agrifood-netwerk van AgriFood Capital en Grow Campus een belangrijke rol bij de overwegingen. In de ontwikkelfase heeft AgriFood Capital het bedrijf ondersteund via innovatiesubsidies. Onlangs investeerden diverse partijen waaronder BOM en Rabobank in totaal 45 miljoen euro in Protix.
 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?