Uniek natuurplan geeft ruimte aan landbouwinnovatie

1 oktober 2018

Nieuws

Eind vorige maand zetten bestuurders uit Noordoost-Brabant en het Groen Ontwikkelfonds Brabant een ambitieus natuurplan in werking. Op basis van dit plan wordt ruim 25 hectare grond van het Brabantse grondfonds aan de proeflocatie Agro As de Peel toegevoegd. Met de extra proefvelden komt er letterlijk meer ruimte voor landbouwinnovatie in Noordoost-Brabant.

In ruil hiervoor zorgen de vijf Agro As de Peel gemeenten en het betrokken waterschap voor nieuwe natuur op andere plaatsen in de regio. Dat betekent dat er in de komende vijf jaar minimaal 30 hectare en maximaal 54 hectare nieuwe natuur bij komt. Natuurontwikkeling en landbouwinnovatie komen door deze unieke uitruil beide als winnaars uit de bus. Het Natuurplan Agro As de Peel is een initiatief van de Regio Noordoost-Brabant, de samenwerkende overheden in AgriFood Capital Noordoost-Brabant, en het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Dit initiatief zorgt voor versterking van de innovatiekracht en verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving van deze sterke agrifood regio.

Samenwerkende ondernemers, overheden en kennisinstellingen in AgriFood Capital Noordoost-Brabant willen het gebied ontwikkelen tot dé proeflocatie voor landbouwinnovatie en duurzame voedselproductie. Dit proefgebied helpt invulling te geven aan de toekomstvisie van de landbouw die onlangs door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten is gepresenteerd.

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?