Vietnamese handelsdelegatie bezoekt Noordoost-Brabant

1 november 2017

Nieuws

Op 27 oktober jl. bracht een Vietnamese handelsdelegatie onder leiding van oud-minister van landbouw Duc Pat een werkbezoek aan Oss. De delegatie bestond uit afgevaardigden van de Central Economic Committee en het Vietnamese Ministerie van Landbouw.

Onder aanvoering van Wobine Buijs, burgemeester van Oss en vice-voorzitter van AgriFood Capital, werden ervaringen uitgewisseld met internationale samenwerking (o.a. via deelname aan MUFPP), de global goals en kansrijke initiatieven van bedrijfsleven en onderwijs in agri & food. In Oss en in Noordoost-Brabant. Roel Schutten, directeur AgriFood Capital, presenteerde in dit verband de ambitie en unieke aanpak van AgriFood Capital. Liz Chermin nam de aanwezigen mee in projecten van de HAS Hogeschool, ook die in Vietnam.

Het werkbezoek vond plaats in het kader van een bredere missie om de mogelijkheden voor meer samenwerking in agri&food te verkennen. En om te leren hoe de sector in Nederland op lokaal, regionaal en nationaal niveau opereert en georganiseerd is - van plattelandsontwikkeling tot voedselveiligheid. In dat kader maakte de Vietnamese delegatie onder andere bij VION Food in Boxtel een voorbeeldinspectie van de NVWA mee.

Het werkbezoek kwam tot stand op verzoek van landbouwraad Arie Veldhuizen in Vietnam, die de delegatie ook begeleidde. 

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?