Team Sint Anthonis wint Keukenbazen 2017

12 oktober 2017

Op 11 oktober jl. werd in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch de winnaar bekend gemaakt van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. Dit gebeurede in aanweszigheid van Gedeputeerde Annemarie Spierings. Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij, samen team Liefde voor het eten!, sleepten voor de gemeente Sint Anthonis de titel in de wacht.

Het team werd gecoacht door chefkok Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters. De burgemeester van Sint Anthonis, Marleen Sijbers, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Zij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van haar voorganger, Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert.

De Mega Live KookBattle vond al eerder, op 7 oktober, plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de 17 Noordoost-Brabantse gemeenten hun hoofdgerechten. De topjury - bestaande uit de jonge Brabantse topchefs Jermain de Rozario en Jan van Hout en trendwatcher & foodblogger Maaike de Reuver - kozen het winnende gerecht. Team Vught, met Oden Derks en Bono Van Vliet, won de prijs voor meest creatieve team en team Sint-Michielsgestel, met Thijmen Bijl en Bart Smulders, had volgens de jury het beste gebruik gemaakt van lokale producten. Lees hier het persbericht.

Alle informatie over Keukenbazen 2017 is te lezen op www.keukenbazen.nl.